Enda sterkere klassiker

Det er alltid hyggelig å åpne en flaske av denne vinen, og den nyankomne årgangen er ekstra gledelig.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Trimbach Riesling 2013 (888) smaker aldeles fortreffelig i 2006, for øvrig en utfordrende årgang for riesling siden regn forstyrret innhøstingen som fant sted i slutten av september.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Tørr men ikke tørrest
Men Trimbach som både bruker egne og innkjøpte druer til denne enkleste av sine rieslinger, må ha kommet godt ut av det, for denne vinen er riktig så lekker.

Den har både flott frukt og syre og en usedvanlig lang ettersmak med masse sitrusskall. Selv om den ikke er den aller tørreste av de knusktørre Alsace-rieslingene , bekjenner Trimbach seg til samme filosofi som Hugel. Derfor kommer også frukten og syren så klart og tydelig fram.

Fortsatt på tilbud
En stor fristelse nå når våren forhåpentligvis har meldt sin ankomst over store deler av landet, og hele sommeren i gjennom, til alt fra sushi til lyst kjøtt.

Uansett hvor fristende den er, fortjener den også en plass i kjelleren. For selv om slik standardriesling ikke er beregnet på lagring, tåler Trimbachs utgave det veldig godt. I hvert fall de neste fem-seks årene.

Det som er så fint i tillegg er at den fortsatt er "på tilbud" etter at prisen ble redusert for drøyt tre år siden. 140 kroner gjør den til et av de aller beste kjøpene fra Alsace.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Trimbach Riesling 2017

Produsent:
F.E. Trimbach
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Alsace
Pris:
210,00 kr
Varenummer:
88801
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen