De norske eplene er pÄ full fart inn i fruktdiskene. Derfor mÄ du bruke dem til sÄ mange ting som mulig. Som i denne retten. L
Dagens rett
La laksen bli eplekjekk
En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.
Redaksjonen
25 August 2025 - 23:00
.
Epleglasert laks med brokkoli og smÄpoteter
FremgangsmÄte
- Dryss over litt salt pÄ laksefileten som er delt i 4 og legg dem i en ildfast smurt form.
- SmĂžr eplepure over laksefiletene.
- Bak fisken ved 150 grader i 8-10 minutter.
- Trykk lett med fingeren for Ă„ kjenne om fisken er gjennomvarm. Det skal gi litt etter. Hold varm.
- Del opp brokkolien i smÄ buketter og kok dem i 2 minutter. Skyll i kald vann.
- Gjenta med smÄpotetene. De trenger noen minutter til (avhengig av stÞrrelse), men skal fortsatt ha litt tyggemotstand.
- Vend poteter og brokkoli i smĂžr og kapers.
- Dryss over flaksalt og nykvernet pepper og server.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nÄ