Dagens rett

Bakt torsk med eple-beurre blanc, eplekuler og feltsalat

Sett pris på torsken med syrlige norske epler og masse smør
Foto: (ClarkandCompany)

Sett pris på torsken med syrlige norske epler og masse smør

Smør og torsk er uatskillelige, men det er mulig å øke raffinementet fra den hverdagslige måten å servere torsken på. Det holder å si beurre blanc, for å gi vann i munnen.
17 September 2022 - 00:00

Det er dessverre ingen mulighet til å erstatte godt smør - og det gjelder i de fleste sammenhenger. Selv en skje med smør som får smelte på glovarme poteter eller fisk rett fra ovnen er nok til å gi tårer i øynene for et matvrak. 

Men når vi tilfører syre i form av hvitvin til en klassisk smørsaus, også kjent som beurre blanc, blir det usannsynlig mye bedre. Med bidrag fra syrlige norske epler, er saken klar. Mer enn dette trengs faktisk ikke. 

Kanskje bare søte kokte småpoteter som er surret i litt smør.

Velig mange deilige retter med torsk finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bakt torsk med eple-beurre blanc, eplekuler og feltsalat

Bakt torsk med eple-beurre blanc, eplekuler og feltsalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær torsken i porsjonsbiter. Legg i en ildfast form og dypp over litt olje, salt og pepper. 
  2. Bak i ovnen ved 150 grader i 8-10 minutter. Sjekk om den flaker seg ved å trykke lett med fingeren. 
  3. Eplekuler: Bruk et kulejern og grav ut kuler - 4 til hver porsjon. Surr dem raskt i litt smør i en kjele. Drypp over sitronsaft.
  4. Finhakk restene av eplekjøttet til sausen. 
  5. Beurre blanc: Ha hvitvin, eple og løk i en kjele og kok til 2/3 av væsken gjenstår.
  6. Pisk inn smøret en spiseskje av gangen.
  7. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  8. Hold varm, men sausen må ikke koke. 
  9. Servering: Hell saus på hver tallerken, legg fisken oppi og arranger eplekulene rundt. 
  10. Pynt med feltsalat og eplechips. 

Velig mange deilige retter med torsk finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike biffer vekker begeistring
Dagens rett
Biff med sprøtt dekke på vinkokte poteter

Slike biffer vekker begeistring

Skikkelig tykke biffer er virkelig snadder, saftige og velsmakende, spesielt med et sprøtt dekke som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk
Dagens rett
Gratinert seifilet med bladbete, kapers og ansjos

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk

Sei er en råvare som fortjener en plass også på festmenyen og helgekjøkkenet. Med drahjelp fra Italia blir det fart på smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven
Ukens drink
Tanqueray Flor de Sevilla Negroni

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven

Negroni er en alkoholsterk drink, perfekt for kalde årstider. Denne vrien er imidlertid noe fruktigere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022

Forsiden akkurat nå - 2

Slike biffer vekker begeistring
Dagens rett
Biff med sprøtt dekke på vinkokte poteter

Slike biffer vekker begeistring

Skikkelig tykke biffer er virkelig snadder, saftige og velsmakende, spesielt med et sprøtt dekke som i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ring julen inn og lær alt du trenger å vite om akevitt
Matkurs og vinkurs
Brennevinskurs 12. desember i Oslo

Ring julen inn og lær alt du trenger å vite om akevitt

Akevittens høysesong er i anmarsj, og Sesto Sensos engasjerende Felice Capasso hjelper deg med å velge de rette flaskene til årets julemat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk
Dagens rett
Gratinert seifilet med bladbete, kapers og ansjos

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk

Sei er en råvare som fortjener en plass også på festmenyen og helgekjøkkenet. Med drahjelp fra Italia blir det fart på smaksløkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her