Dagens rett

Bakt torsk med eple-beurre blanc, eplekuler og feltsalat

Sett pris på torsken med syrlige norske epler og masse smør
Foto: (ClarkandCompany)

Sett pris på torsken med syrlige norske epler og masse smør

Smør og torsk er uatskillelige, men det er mulig å øke raffinementet fra den hverdagslige måten å servere torsken på. Det holder å si beurre blanc, for å gi vann i munnen.
16 September 2022 - 23:00

Det er dessverre ingen mulighet til å erstatte godt smør - og det gjelder i de fleste sammenhenger. Selv en skje med smør som får smelte på glovarme poteter eller fisk rett fra ovnen er nok til å gi tårer i øynene for et matvrak. 

Men når vi tilfører syre i form av hvitvin til en klassisk smørsaus, også kjent som beurre blanc, blir det usannsynlig mye bedre. Med bidrag fra syrlige norske epler, er saken klar. Mer enn dette trengs faktisk ikke. 

Kanskje bare søte kokte småpoteter som er surret i litt smør.

Velig mange deilige retter med torsk finner du her

Bakt torsk med eple-beurre blanc, eplekuler og feltsalat

Bakt torsk med eple-beurre blanc, eplekuler og feltsalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær torsken i porsjonsbiter. Legg i en ildfast form og dypp over litt olje, salt og pepper. 
  2. Bak i ovnen ved 150 grader i 8-10 minutter. Sjekk om den flaker seg ved å trykke lett med fingeren. 
  3. Eplekuler: Bruk et kulejern og grav ut kuler - 4 til hver porsjon. Surr dem raskt i litt smør i en kjele. Drypp over sitronsaft.
  4. Finhakk restene av eplekjøttet til sausen. 
  5. Beurre blanc: Ha hvitvin, eple og løk i en kjele og kok til 2/3 av væsken gjenstår.
  6. Pisk inn smøret en spiseskje av gangen.
  7. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  8. Hold varm, men sausen må ikke koke. 
  9. Servering: Hell saus på hver tallerken, legg fisken oppi og arranger eplekulene rundt. 
  10. Pynt med feltsalat og eplechips. 

Velig mange deilige retter med torsk finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her