Er dette den neste Bocuse d’Or-vinneren?

Er dette den neste Bocuse d’Or-vinneren?

Christopher Davidsen fra Restaurant Søstrene Karlsen i Trondheim ble Årets Kokk 2015.

Stavanger-gutten Christopher Davidsen er den eldste kandidaten i Årets Kokk 2015 og til daglig konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas i Trondheim. Seieren i Årets Kokk gjør at 32-åringen skal representere Norge i Bocuse d’Or Europa i Budapest i mai 2016. Hvis han kvalifiserer seg der, går han videre til Lyon i 2017.

Slik forberedte Ørjan Johannessen seg til gull i Bocuse d'Or

Det var med følgende to retter Christopher vant foran de fem andre kandidatene:

Her er de seks kandidatene som konkurrerte i Årets Kokk 2015

Stekt laks med sukkertare og sprø elementer, kamskjell «Stokkøya» med fennikel og brunet smør, kråkeboller med selleri, østersblad og sitron, «temperert og syltet salat med grønnsaker», norsk agurksalat med syltede neper, rødløk og kaviar luftig pepperot-mousseline og stekt kamskjell vinaigrette.

Andebryst stekt på skroget med eplesirup fra Hardanger, «cocotte» med myk sylte på andelår og røkte hjerter, steinsopp-«pute» med potet og skjørbuksurt, rødbete og jordskokker fra Jæren, eple-«beignet» med byggryn og selleri, andesjy på hals og krås og syrlig trøffelemulsjon med stekt andefett.

Her vises Christopher Davidsens anderett fram for dommerne.
Her vises Christopher Davidsens anderett fram for dommerne.

Sølv gikk til Christian Andre Pettersen, Spiseriet i Stavanger og bronse til Øyvind Bøe Dalelv, Statholdergaarden i Oslo. 

Christian Andre har satt seg som mål å representere Norge i Lyon «om det så skal ta 30 år» siden han lovet faren det før denne døde i 2013. Vi kan vel forvente å se Christian Andre i neste Årets Kokk som finner sted i 2017. Den eneste som har alle tre Bocuse-medaljene, Rasmus Kofoed, brukte ni år av sitt liv til å få gullet. Han var også en av årets jurymedlemmer som hovedsakelig bestod av norske Bocuse d'Or-deltakere gjennom tidene. 

Les historien om denne bragden

Årets Kokk er den gjeveste norske tittelen en norsk kokk kan smykke seg med. Forskjellen til NM i kokkekunst er gjerne at Årets kokk-kandidatene har noen flere års erfaring bak seg og har deltatt i flere konkurranser. Til begge konkurransene må du kvalifisere seg gjennom en meny. En av kvalifiseringsoppgavene var å lage en amuse bouche av fenalår. Ganefryd er det (nye) norske ordet for amuse bouche og den beste appetittvekkeren var det Christopher Davidsen som sto for.

Prisen for den litt ulne betegnelsen «beste identitet» gikk til Øyvind Bøe Dalelv og beste commis ble Christopher Davidsens Håvard Christian Werkland. Den 13 mann store juryens begrunnelse var «engasjement, tempo og samspill».

En helt ny pris på initiativ fra jurymedlemmene Eyvind Hellstrøm og Ørjan Johannessen var Årets gull-commis. Den vant ikke overraskende Jimmy Øien som hjalp Ørjan Johannessen til gull i Lyon.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen