Eselvinen i storform

Eselvinen i storform

I nytappet årgang er denne barberaen enda mer herlig upretensiøs enn sist.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

I mangel av evne til å huske fremmedartete navn har vi en tendens til å gi viner kallenavn. Da den rimelige barberaen, Carussin Asinoi Barbera d'Asti 2013 (49922) , kom på markedet for drøyt tre år siden ble den en umiddelbar hit, og fikk like raskt navnet "eselvinen" - takket være sin eselhode-etikett og for så vidt også navn, asinoi betyr omtrent "vårt esel".

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Mer trøkk
Innehaveren Bruna Ferro skal være lidenskapelig opptatt av esler og har 11 av dem på gården. At hun også er opptatt av vinen synes, for eselvinen er i storform, saftig og frisk og et funn til hverdagslige gleder som pasta og hjemmelaget pizza .

Selv om jeg tviholder på flaske, finnes nesten samme vinen i boks. Forskjellen er at boksutgaven er litt lettere. Mer trøkk er det i Carussin Barbera d'Asti Cru Lia Vi 2013 (51289) som kommer fra en enkeltvinmark med kalkholdig leirjordsmonn. Hvilket gir vinen god dybde og flott syrefriskhet.

Funn til prisen
Carussin jobber etter veldig naturlige prinsipper med null bruk av fremmedgjær, og heller ingen annen inngripen i fremstillingen enn svovel i små mengder. De 22 hektarene med vinmarker dyrkes på biodynamisk vis, med de naturlige begrensningene i utbytte det gir. Prisene på disse vinene er derfor imponerende gode. Og restene etter fremstillingen av barberaene ender opp i en herlig grappa, Carussin Vinacca di Barbera Asinoi (53293) .

Beliggenheten midt i Asti-området, i San Marzano Oliveto, tilsier at også moscatodruer dyrkes. Også denne vinen, Carussin Moscato d' Asti Filari Corti 2014 (53289) , er et funn i sin prisklasse.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Carussin Asinoi Barbera d'Asti 2019

Produsent:
Carussin
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
4992201
83 Poeng
Les smaksnotatene »

Carussin Lia Vi Barbera d'Asti 2016

Produsent:
Carussin
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
219,90 kr
Varenummer:
5128901
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Carussin Vinacca di Barbera Asinoi

Produsent:
Carussin
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.500l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
349,90 kr
Varenummer:
5329301
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Carussin Filari Corti Moscato d' Asti 2016

Produsent:
Carussin
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
5328901
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 
 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen