–EU støtter simpel «Kina-vin»

–EU støtter simpel «Kina-vin»

Pengestøtte går til produkjon av annenrangs eksportvin, mistenker kinesisk vintopp.
28 August 2012 - 18:11

Wang Zuming, generalsekretær i i den kinesiske vinprodusentforening, CADA (China Alcoholic Drinks Industry Association), retter alvorlige anklager mot EU støtte til unionens vinbønder.

Han mistenker at pengestøtten går til produksjon av dårlig vin for det kinesiske markedet. CADA har merket seg at det selges et stort antall europeiske viner i Kina til ren kostpris. Det stiller de kinesiske vinprodusentene i en vanskelig posisjon, sier Zuming, som er gjengitt i The Drink Business.

LES OGSÅ: Frankrike fremdeles overlegen

Generalsekretæren har bedt den kinesiske regjeringen om å undersøke saken.

LES OGSÅ: Burgund-stolthet solgt til kinesisk casinokonge

Ifølge The Drink Busniess kan det være flere årsaker til Wang Zumings utspill.

Kina produserer i dag 75 prosent av vinen som selges i landet, men andelen er sterkt synkende. Kina importerer stadig mer vin, og i første halvdel av 2012 steg importen med 12 prosent i forhold til i samme periode i fjor. Dette får konsekvenser for Kinas egen produsenter, som det er CADAs oppgave å beskytte, skriver tidsskriftet.

LES OGSÅ: Kina opp på fjerde

Det peker også på solcellepaneler som årsak til den kinesiske bekymringen. CADAs utspill kan være starten på en kinesisk gjengjeldelsesaksjon etter at EU nylig iverksatte undersøkelse av salget av kinesiske solcellepaneler til Europa. Kineserne har i løpet av de siste årene oversvømmet verdensmarkedet med billige paneler til urealistisk lave priser.

Det har fått mange europeiske produsenter til å be EU om å ta affære. USA har allerede startet sin egen granskning av ultrabillige solcellepaneler fra Kina, skriver The Drink Business.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her