Ferien i boks

Skal du langt av gårde, er vin i boks et godt alternativ. Lettere å bære med seg enn tilsvarende mengde flasker, og lett å tilpasse til feriekjøkkenets enklere stil. Og kjøper du ukens vin i boks er den dessuten vesentlig rimeligere enn tilsvarende vin i
Aase E. Jacobsen
14 Februar 2002 - 08:30

Vinterferievinen heter Cuvée Christer Berens M d'A (45622) og er en forkortelse for Montepulciano d'Abruzzo. En betegnelse som flaskeversjonen av vinen bærer på etiketten men som ikke boksen kan smykke seg med siden italienske vinbyråkrater ikke liker slik emballasje.

Derfor er boksen en såkalt IGT-vin, nærmere bestemt Rosso di Chieti, som antyder en vin utenfor den noe rigide DOC-lovgivningen. Men for deg som forbruker spiller det vel ingen rolle, så lenge innholdet holder mål Og det gjør det til gangs, for boksens innhold er omtrent det samme som i flaskene, som altså koster en god del mer.

M d'A er imidlertid ingen stor vin, la nå det være sagt, men utmerket til de fleste enklere anledninger, som når du bare skal ha et glass vin å "kose deg med" eller enklere retter står på menyen. Som grillet kylling, pizza eller smaksrik pasta.

Foretrekker du prisforskjellen til tross, likevel flaske, må du spørre etter Cuvée Christer Berens Montepulciano d'Abruzzo 2013 (45146) som selvsagt har de samme trekkene som boksen men siden de både er tappet og smakt på forskjellig tidspunkt, er det umulig å garantere at de vil smake identisk hvis du selv prøver deg på en hjemlig sammenligning.

Vil du imidlertid ha mer trøkk, produserer samme vinkooperativ (Farnese Vini) som står bak denne vinen en luksusutgave behagelig priset Casale Vecchio Montepulciano d'abruzzo 2004 (32419). I motsetning til den rimeligere versjonen er Casale Vecchio laget av 100 prosent montepulciano som er Abruzzo-regionens varemerke. Når den kommer i dette formatet, viser den sitt muskelpotensial, og er selvsagt langt mer interessant enn hva som er mulig å få til i boks.

En skikkelig mørk vin med dype og litt lukkete aromaer i duften, fortsatt ung, men med fin kraft som lover godt for et opphold i kjelleren i hvert fall to-tre år. Drikker du den i dag, bør du definitivt servere mat til, saftig gjerne blodig grillet kjøtt, av okse, lam eller vilt.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Cuvée Christer Berens M d'A (45622), Cuvée Christer Berens Montepulciano d'Abruzzo 2013 (45146) eller Casale Vecchio Montepulciano d'abruzzo 2004 (32419). Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her