
Bakt torsk med peparrot-beurre blanc og brekkbĂžnner med rĂžykt bacon

FremgangsmÄte
Bakt torsk:
Forvarm omnen til 100 grader. Dryss salt over og under fisken og la den ligge i 25 minutt. Skyl sÄ av saltet i kaldt vatn og tÞrk fisken med eit tÞrkepapir.
Skjer fileten i stykke pÄ ca. 75 g og legg dei pÄ eit steikebrett med olivenolje under og over fisken. Bak fisken i omnen ved 100 grader i ca. 15 minutt.
BrekkbĂžnner med rĂžykt bacon:
Kok opp godt saltet vatn (1 ss salt/ liter vatn). Trim endene pÄ brekkbÞnnene og ha dei i vatnet og kok dei i 1 minutt. Ta dei opp av vatnet med ei holsleiv og ha dei i ein bolle med iskaldt vatn med isbita i 2 minuttar. Legg dei over pÄ eit klede eller kjÞkkenpapir til dei skal brukast.
Fres baconterningane i smÞr til dei fÄr gyllen farge. Tilset dei forvella brekkbÞnnene.
Smak til med litt nykverna pepar og litt salt (ver forsiktig med saltet, for bacon inneheld mykje salt). Varm opp.
Peparrot-beurre blanc:
Finhakk sjalottlÞk. Bland kvitvin med finhakka sjalottlÞk i ein kasserolle. La det koke inn til det nesten ikkje er vÊske igjen. Pisk sÄ inn det usalta smÞret (pisk heile tida).
Pass pÄ at sausen ikkje kjem for nÊr opp mot kokepunktet, for da vil den skilje seg. Smak til med nykverna pepar, salt og riven peparrot.
Peparrot er altfor lite brukt. Peparrota har ein sterk og markant smak som gÄr til det meste. Den kan ogsÄ vatnast ut sÄ den blir mildare.
SmĂžrsteikte poteter:
Skjer 2 poteter i tynne skiver. Det skal berre vere 4 potetskiver per person. Steik skivene i smÞr over middels varme til dei blir mÞre. Dryss litt salt og pepar pÄ.
SoltĂžrka tomatar:
Del tomatane i ca. œ cm tjukke strimlar og varm dei i ein liten kasserolle saman med oljen. Ta dei opp av oljen og la dei renne av pĂ„ kjĂžkkenpapir.
Anrett retten slik som pÄ biletet.
Oppskriften er hentet fra Gorumet for folket av Ole Jonny Eikefjord.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 168.00 kr Basisutvalg, kategori 386 POENG