Det lages en rekke kokebøker av meget høy standard her til lands, og nå kårer Apéritif og Norli "Beste norske kokebok 2008".
Feststemt fra Stiansen
Med mer enn 50 års erfaring til sammen på det å stelle i stand til fest både privat og profesjonelt, har Annette og Bent Stiansen lansert sin egen festbok.
Stiansen inviterer til fest
har mer enn 150 oppskrifter fordelt på 20 festmenyer, så her vil du kunne finne noe som passer for enhver anledning og enhver lommebok.
Planlegging og tips
En viktig ting når du skal ha fest er å planlegge godt, og til hver av rettene får du hint om hva du kan forberede i god tid før selve dagen. Du får også gode tips til invitasjoner, pynting av bord og organisering av kjøkkenet.
Boken er også interaktiv i og med at du kan gå inn på en egen nettside om boken for å hente ut handlelister, finne vinforslag og få andre gode råd.
Nedenfor gjengis én av oppskriftene fra boken Stiansen inviterer til fest.
Tilbehør (klikk på de røde lenkene i Frengangsmåte) :
Pastinakkpuré
Smørkokte sukkererter
Ristede epler
Solbærsaus
Fremgangsmåte
Snitt ned i andeskinnet i fine strimler, salte og pepre andebrystene.
Varm en panne med litt olje og stek andebrystene med skinnsiden ned i ca. fem minutter til fettet smelter og skinnet blir brunt og sprøtt.
Stek brystene ett minutt på kjøttsiden. Ta vare på det smeltede andefettet til eplene. Etterstek brystene i ovn i fem minutter ved 180 grader. La dem hvile i 30 minutter på et lunt sted.
Varm honning til den blir flytende og tilsett limesaft og knust sort pepper. Ved servering pensles brystene med honningen og varmes i tre minutter i ovn ved 225 grader med grillelementet på.
Sausen kan lages tre dager i forveien. Pastinakkpuré kan lages to dager før servering. Andebryst kan snittes dagen i forveien. Andebryst kan brunes tre timer før servering og stekes en halv time før. Eplene kan stekes tre timer før og varmes i ovn ved servering. Sukkerertene kokes ved servering.
Oppskriften er hentet fra boken Stiansen inviterer til fest av Annette og Bent Stiansen.
Skikkelig sprø svor og saftig svinekjøtt. Finnes det noe deiligere? Den tilfredsstillende følelsen du får når du hører svoren knase, samtidig som svinekjøttet smelter i munnen på deg. Det er ikke rart at ribba har fått hedersplassen på julebordet.Les hele saken
God eplemost tilsmakt med krydder og servert varm, er et supert og mye friskere alternativ til gløgg. Med en klunk whisky får du ekstra varme, men det er slett ikke nødvendig.Les hele saken