Familiekokeboka er ment nettopp som en brukskokebok som skal gi deg en rekke oppskrifter og ideer til å gjøre det lettere og morsommere å lage mat hver dag.
Til å illustrere boken Familiekokeboka har de fått hjelp av fotografen Sigurd Fandango.Ole Martin Alfsens brokkolisalat
Fremgangsmåte
- Rens brokkoli i små buketter, skrell stilken og kutt denne i staver på størrelse med bukettene.
- Kok brokkolien i godt saltet vann, sil av og kjøl ned under rennende vann.
- Legg stilkene i vannet ett minutt før bukettene, og kok bukettene i 1 - 4 minutter etter størrelse. Det skal fortsatt være god tyggemotstand i den.
- La brokkolien renne godt av seg og tørk den godt slik at den ikke drar med seg uønsket vann i salaten.
- Skjær soltørkede tomater i strimler, del fetaosten i terninger og kutt vårløken tynt.
- Ha brokkoli på et serveringsfat og legg feta, soltørket tomat, vårløk og kapers over.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell over. Dryss eventuelt over litt frisk oregano eller andre urter til slutt.
Tips:
Du kan godt bruke gressløk eller purre i stedet for vårløk. Og friske cherrytomater i stedet for soltørkede. Har du andre grønnsaker i kjøleskapet, ikke nøl med å blande dem inn.
Oppskriften er hentet fra boken Familiekokeboka av Tom-Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen som er finalist til Beste norske kokebok 2009.
Lyst på en annen salat så finner du over 200 oppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG