For livsnytere

Du behøver ikke være glad i moderne kunst for å sette pris på denne vinen. Men glad i det gode liv hjelper.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Nittardi Chianti Classico Artist Label 2006 (40808) er nemlig dekorert av en internasjonalt berømt kunstner ved navn Mimmo Paladino, en italiener som faktisk også har stilt ut i Oslo, på Kunstnernes Hus (i 1985). Etiketten han har laget er veldig sommerlig og fargefrisk med elementer av druer og olivenblad. Helt i tråd med årets sommermote og i hvert fall mer fristende enn 2005-årgangen som Yoko Ono hadde ansvar for.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Flott fasthet
Det er bare en begrenset andel av "opplaget" som ikles denne etiketten. Men alle flaskene som havner i Norge har den, i tillegg til at flasken er pakket inn i "gavepapir" med samme design. En flott gaveide med andre ord.

Men mottakeren bør også evne å sette pris på god vin. For det er det den er i første rekke. Og 2006 er hakket hvassere enn de foregående utgavene. Samtidig som den rager over de fleste "vanlige" chianti classicoer. Den er fyldig med rik og deilig mørk bærfrukt, krydder jordsmonn og en del fat som likevel er godt integrert. Gode syrer og tanniner gir flott fasthet og et lagringspotensial på minst 10 år.

Flott riserva
Druene kommer fra høytliggende vinmarker, ved rundt 500 m.o.h. i det gylne triangelet som dannes av San Donato, Panzano og Castellina in Chianti. Altså midt i hjertet av Chianti Classico. Og mer klassisk kan det knapt bli, for Nittardi oser av historie. På 1500-tallet var vingården eid av selveste Michelangelo. Derav satsingen på kunst.

Det siste kvarte århundret er det en tysk familie som har sørget for å bringe eiendommen opp i Chianti-teten. Men det er aldri snakk om stordrift, fortsatt er det bare 12 hektar vinmarker som også gir en flott riserva , og 4 med oliventrær. Ekspansjonen Nittardi har gjennomført de siste ti årene er utenfor Chianti, nærmere bestemt på vestkysten, i Maremma, hvor de også lager god vin.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Nittardi Chianti Classico Artist Label 2006

Produsent:
Fatt. Nittardi
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
219,70 kr
Varenummer:
40808
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Nittardi Chianti Classico Riserva 2005

Produsent:
Fatt. Nittardi
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
363,30 kr
Varenummer:
40810
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen