Forfriskende gjensyn

Denne riojaen har du garantert vært borti, og i ny og ekstra frisk årgang er den absolutt verd et gjensyn.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Muga Reserva 2010 (30989) kjennetegnes av en litt større friskhet enn det som eksempelvis var identiteten til 2005 som var i en mer tannindominert og eikepreget stil. Mer en årgang for å legge til side. 2006 derimot er veldig god allerede, åpen og med velintegrert eik, men først og fremst er det friskheten som gjør den så tiltalende.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Best til mat
Det gjør den også til en veldig anvendelig matvin, til alt fra søndagssteik til veltilberedt grillmat . Og her kommer eikepreget til sin rett.

Muga skiller seg ut ved å bruke eik gjennom hele prosessen, ikke bare for modningen men også til gjæringen. Eiken er derfor tydelig, men Muga lager så konsentrerte viner at de tåler fatoppholdet. For reservaen er det til sammen snakk om 2½ år. Dessuten er Muga kanskje Riojas fremste ekspert på eikefat siden de gjør (nesten) alt selv. Muga filtrerer heller ikke vinene sine, hvilket bidrar til ekstra stofflighet. Men, for de med stor følsomhet overfor eik, kan det selvsagt bli litt mye.

Hvis du er redd for fat i en hvitvin, skal du ikke prøve deg på deres hvitvin, Muga Blanco 2014 (45456) . Men selv om den byr på mye fatkrydder, har den så mye annet ved siden av som gjør den til en vellykket vin. Og spesielt til mat viser den sitt sanne jeg, takket være god frukt og veldig fin syre. Topp til grillet fisk, men gjør seg også til kylling og svin gra grillen som lett kan bli overkjørt av den røde versjonen.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Muga Reserva 2016

Produsent:
Bod. Muga
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
289,90 kr
Varenummer:
3098901
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Muga Blanco 2019

Produsent:
Bod. Muga
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
229,90 kr
Varenummer:
4545601
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen