Forsmak på jul

Denne uken er det rimelige viner beregnet på førjulkosen som står på handlelisten.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Når gode venner samles til førjulshygge, enten som juleverksted eller som "stikk innom", passer det fint å by på en ikke altfor kostbar men likevel smaksrik vin. At den gir assosiasjoner til julens aromaregister gjør den ekstra egnet.

Sør-portugisiske DFJ Monte Alentejano 2004 (13108) både dufter og smaker av krydder, særlig anis og varme samt mørke sødmefylte kjøttfulle bær. Ikke langt unna gløgg siden den også har en behørig dose alkohol. Men siden gløgg normalt ikke er et positivt ord når det brukes om en tørr rødvin, er trøsten at det hele er godt satt sammen. En god syre og fin bitterhet i finishen gjør at alle godsakene holdes fint i sjakk. Selv om den fungerer utmerket som drikkevin, er den også svært velegnet som matvin. Den passer til en lang rekke kjøttretter, fra enkle biffretter til gryter.

Spanske Piqueras Syrah-Monastrell 2011 (44709) (for 3 l) er enda mer myk og sødmefylt, men den noe runde stilen dekker over dens evner på matbordet. For denne vinen tåler nemlig en del juling i form av krydder og skarpe smaker. Men mange vil nok først og fremst glede seg over den runde bærfrukten og bløte munnfølelsen. Kan vi gjette på en potensiell kosevinfavoritt?

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen