Fortsatt knallkjøp

Fortsatt knallkjøp

Denne chablisen koster 79 kroner mindre på flyplassen.

Hva er vel ikke mer fornuftig enn å bruke taxfreekvota til chablis nå like før ferien setter inn for fullt?

J. Moreau Chablis 2013 (30434) har lenge vært et solid innslag i hyllene både på polet og på flyplassen . Og når den bare koster 95 kroner per flaske, bør valget være lett.

Klassisk eller rikere

Nå vil du kanskje kunne støte på både 2009 og 2010, og selv om den yngste er litt mindre rik enn den eldste, er det ikke til forkleinelse. Chablis er nemlig en vinstil som står seg på å komme fra et år med høye syreverdier - noe som kjennetegner 2010.

Sistnevnte årgang har også bra konsentrasjon, takket være lavt utbytte. Syrenivået var imidlertid så høyt at det var nødvendig å tillate malolaktisk gjæring for å oppnå riktig balanse. Resultatet er en veldig klassisk chablisstil, perfekt til sommerens skalldyranledninger.

Kjøpedruer

Selv om J. Moreau & Fils er en av de større produsentene innen appellasjonen, fires det ikke på kravene til kvalitet for husets storselger. De siste årene har produsenten som i dag inngår i Boisset-familien av vingårder, investert mye i teknologi og innovasjon hvilket har gitt seg utsalg i kvaliteten. Druematerialet kjøpes i sin helhet fra rundt 50 forskjellige vinbønder og totalt 120 hektar som følges nøye opp av Moreaus egne folk. Med seg på laget i vinkjelleren har de Denis Dubourdieu, en av Frankrikes mest kjente hvitvinsspesialister.
 
Foto: Roger Kolbu
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen