Fransk latino

En saftig latino lover med fransk eleganse er karakteristikken for ukens vin. Som passer utmerket til så vel gode soppretter som til høstens smaksrike retter med lam eller får i hovedrollen.

Carrascal 2009 (32404) er en saftig argentiner med flott struktur. Ikke rart siden Bodegas Weinert er Argentinas fremste vinprodusent. Som lager klassiske viner, altså ikke moderne ny verden-viner med overdreven fruktsødme og på det nærmeste fravær av syrer og tanniner. Som det er så mye av i nabolandet Chile. Nei, Weinerts viner har sterk ryggrad og i en vin betyr det tanniner og syrer men selvsagt i balanse med frukten.

Dropp potetene
Alt dette har 2004-årgangen av Carrascal som byr på innsmigrende skogsbær- og solbæraromaer kombinert med treverk og snev av lær. Smaken er saftig med de samme aromaene som i duften og de flotte syrene bærer vinen elegant til slutten som byr på syrlige skogsbær. En svært god matvin til en tilsvarende behagelig pris. Og altså utmerket følge til smaksrike retter med sopp, og spesielt lam eller får. Og selvsagt også et ekte argentinsk stykke oksekjøtt, hvilket vil si saftig, blodig, mørt, grillet og sånn rundt 400 gram! Da trenger du ikke poteter.

Carrascal er tradisjonelt laget, nærmest et håndverksprodukt, selv om volum er over 400.000 flasker. For her har vinen fått lage seg nærmest selv med relativt liten inngripen av moderne teknologi, rent bortsett fra temperaturkontrollert gjæring som i dag er en selvfølge.

Kraftpakke
Druene som alle er håndplukket, er 65 prosent malbec, Argentinas nasjonaldrue, 30 cabernet og resten merlot. En kombinasjon som vi ofte støter på i de sørvestre deler av Frankrike. Vinen er modnet i store brukte franske fat i halvannet til to og et halvt år.

Weinert som holder til i Mendoza, Argentinas mest kjente vinregion, lager en rekke viner hvor deres Cavas de Weinert Gran Vino Reserva 2002 (34761) er mest kjent. En skikkelig kraftpakke i klassisk forstand til en flott pris, særlig hvis vi tenker på hva vi må ut med toppviner fra Europa.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen