Fransk latino

En saftig latino lover med fransk eleganse er karakteristikken for ukens vin. Som passer utmerket til så vel gode soppretter som til høstens smaksrike retter med lam eller får i hovedrollen.
Aase E. Jacobsen
11 Oktober 2000 - 19:38

Carrascal 2009 (32404) er en saftig argentiner med flott struktur. Ikke rart siden Bodegas Weinert er Argentinas fremste vinprodusent. Som lager klassiske viner, altså ikke moderne ny verden-viner med overdreven fruktsødme og på det nærmeste fravær av syrer og tanniner. Som det er så mye av i nabolandet Chile. Nei, Weinerts viner har sterk ryggrad og i en vin betyr det tanniner og syrer men selvsagt i balanse med frukten.

Dropp potetene
Alt dette har 2004-årgangen av Carrascal som byr på innsmigrende skogsbær- og solbæraromaer kombinert med treverk og snev av lær. Smaken er saftig med de samme aromaene som i duften og de flotte syrene bærer vinen elegant til slutten som byr på syrlige skogsbær. En svært god matvin til en tilsvarende behagelig pris. Og altså utmerket følge til smaksrike retter med sopp, og spesielt lam eller får. Og selvsagt også et ekte argentinsk stykke oksekjøtt, hvilket vil si saftig, blodig, mørt, grillet og sånn rundt 400 gram! Da trenger du ikke poteter.

Carrascal er tradisjonelt laget, nærmest et håndverksprodukt, selv om volum er over 400.000 flasker. For her har vinen fått lage seg nærmest selv med relativt liten inngripen av moderne teknologi, rent bortsett fra temperaturkontrollert gjæring som i dag er en selvfølge.

Kraftpakke
Druene som alle er håndplukket, er 65 prosent malbec, Argentinas nasjonaldrue, 30 cabernet og resten merlot. En kombinasjon som vi ofte støter på i de sørvestre deler av Frankrike. Vinen er modnet i store brukte franske fat i halvannet til to og et halvt år.

Weinert som holder til i Mendoza, Argentinas mest kjente vinregion, lager en rekke viner hvor deres Cavas de Weinert Gran Vino Reserva 2002 (34761) er mest kjent. En skikkelig kraftpakke i klassisk forstand til en flott pris, særlig hvis vi tenker på hva vi må ut med toppviner fra Europa.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her