Frisk opp formkaken med rips

Frisk opp formkaken med rips

En forfriskende sommerlig kombinasjon får du ved å ha rips i en ellers «kjedelig» formkake. Her er den lettlagete oppskriften.

Ripsen modner nå for fullt i store deler av landet, og den passer perfekt til baking da den er så syrlig og virkelig setter smaksløkene i sving.

Lettlaget som bare det

Selv en traust formkake blir det fart over med rips.

Lag ripsgele av resten av bærene

Og formkake er kanskje den aller lettest å lage av dem alle. Oppskriften er så enkel at du kan huske den utenat. 4 like store mengder av: egg, sukker, mel og smør.

Eggedosis først

Mange starter med å piske smør og sukker hvitt for så å ha i egg og mel. Men kaken blir luftigere om du snur prosessen og starter med å piske egg og sukker til eggedosis.

Er du ikke helt trygg på din baking og synes det er vanskelig å steke en kake jevnt, kan jeg anbefale deg å ha røren i porsjonsformer (broiche- eller sandkakeformer) slik jeg har gjort.

Stor eller mange små

Denne oppskriften passer også i en brødform på ca 1,5 liter og skal da stekes i 40 minutter. Steketiden avhenger også av hvor stor porsjon du lager.

TIPS 1:  Mange synes kanskje en vanlig formkake fort kan bli kjedelig og tørr. Dette kan enkelt løses ved å dynke kaken med saften fra bærene blandet med sukker og vanilje, altså en sukkerlake. Se flere kokketips

TIPS 2:  Pinnetrikset: Bruk en tre eller strikkepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Åpne ovnen og stikk pinnen inn i kaken. Hvis pinnen er tørr når den kommer ut, er kaken ferdig. Se flere kokketips

Saftig formkake med rips

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Formkake
4 stk
200 g
200 g
200 g
smør, smeltet
200 g
Ripslake
100 g
0.5 dl
0.5 dl

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir 12 stk porsjonskaker ca. 55 g hver.
 
Formkake:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel i og ha i fingervarmt smeltet smør.

Rør forsiktig.

Ha til slutt i rips og fordel røren i porsjonsformer.

Stek ved 190 grader i 30 minutter.

Ripslake:
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok dette opp. La det småkoke noen minutter før du tar det av varmen. Avkjøl.

Når kakene er ferdigstekte, pensles ripslake oppå slik at det trekkes godt inn i kaken. Sikt litt melis oppå og pynt med rips.

TIPS: Pinnetrikset: Bruk en tre- eller strikkepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Åpne ovnen og stikk pinnen inn i kaken. Hvis pinnen er tørr når den kommer ut, er kaken ferdig.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen