Frisk opp formkaken med rips

Frisk opp formkaken med rips

En forfriskende sommerlig kombinasjon får du ved å ha rips i en ellers «kjedelig» formkake. Her er den lettlagete oppskriften.

Ripsen modner nå for fullt i store deler av landet, og den passer perfekt til baking da den er så syrlig og virkelig setter smaksløkene i sving.

Lettlaget som bare det

Selv en traust formkake blir det fart over med rips.

Lag ripsgele av resten av bærene

Og formkake er kanskje den aller lettest å lage av dem alle. Oppskriften er så enkel at du kan huske den utenat. 4 like store mengder av: egg, sukker, mel og smør.

Eggedosis først

Mange starter med å piske smør og sukker hvitt for så å ha i egg og mel. Men kaken blir luftigere om du snur prosessen og starter med å piske egg og sukker til eggedosis.

Finn flere kakeoppskrifter fra Anne Brith her

Er du ikke helt trygg på din baking og synes det er vanskelig å steke en kake jevnt, kan jeg anbefale deg å ha røren i porsjonsformer (broiche- eller sandkakeformer) slik jeg har gjort.

Stor eller mange små

Denne oppskriften passer også i en brødform på ca 1,5 liter og skal da stekes i 40 minutter. Steketiden avhenger også av hvor stor porsjon du lager.

TIPS 1:  Mange synes kanskje en vanlig formkake fort kan bli kjedelig og tørr. Dette kan enkelt løses ved å dynke kaken med saften fra bærene blandet med sukker og vanilje, altså en sukkerlake. Se flere kokketips

TIPS 2:  Pinnetrikset: Bruk en tre eller strikkepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Åpne ovnen og stikk pinnen inn i kaken. Hvis pinnen er tørr når den kommer ut, er kaken ferdig. Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne Brith her

Saftig formkake med rips

Antall porsjoner

12 stk porsjonskaker med rips, ca 55 g hver.

Ingredienser

Formkake
200 g
200 g
200 g
Ripslake
100 g
0.5 dl
0.5 dl

Fremgangsmåte

Formkake:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel i og ha i fingervarmt smeltet smør.

Rør forsiktig.

Ha til slutt i rips og fordel røren i porsjonsformer.

Stek ved 190 grader i 30 minutter.

Ripslake:
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok dette opp. La det småkoke noen minutter før du tar det av varmen. Avkjøl.

Når kakene er ferdigstekte, pensles ripslake oppå slik at det trekkes godt inn i kaken. Sikt litt melis oppå og pynt med rips.

TIPS:
Pinnetrikset: Bruk en tre- eller strikkepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Åpne ovnen og stikk pinnen inn i kaken. Hvis pinnen er tørr når den kommer ut, er kaken ferdig.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen