Ta for deg av høstens grøde. Det bugner nå av friske epler i mange hager rundt om i det ganske land, og hvorfor ikke bruke dem i en deilig drink også?
Denne uken får du en variant av den populære
caipiriña'en som har vært en av de mest populære drinkene i Norge over en årrekke.
I stedet for det tradisjonelle sukkerrørsbrennevinet, har vi her brukt en vodka med et hint av grønt eple.
Smaksatte
vodkaer kan være en god base for mange gode drinker, ettersom de forsterker fruktigheten i den enkelte drinken.
Hvis du vil ha en enda sterkere smak av eple, kan du godt kutte opp et friskt eple i biter og knuse dette sammen med sukkeret og limen. Du vil få en litt mer uklar drink, men smaksmessig blir den uslåelig.
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Fremgangsmåte
Del opp limen i biter og ha den i et stort whiskyglass med sukkeret. Knus sammen limen og sukkeret med en skje eller en morter.
Fyll glasset halvfullt med knust is og tilsett vodkaen. Rør rundt og topp opp med knust is. Pynt med en epleskive.
• De lekreste vodkadrinker
Tips: For å få mer eplesmak kan du ha i noen biter friskt eple som du knuser sammen med limen. Hvis du bruker brunt sukker blir drinken noe mørkere på farge.
Råvare: