Fritert ishavsrøye med dip og salat

Ishavsrøye - bare navnet vitner om en frisk og velsmakende rett. Akkurat passe for en lørdags ettermiddag. Og med en frisk og aldeles lekker hvit burgunder i glasset er retten komplett.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Fritert Ishavsrøye med dip og salat

Fremgangsmåte

Skjær fileten i fine kvadrater. Paner stykkene først i hvetemel, så i egg og til slutt i pankomel. Friter fisken hurtig til den er gyllenbrun. Oljen er varm nok når det koker rundt skaftet på tresleiven. Server med majonesdip og salat.

Majonesdip:
Pisk eggeplommene med litt vann til de skummer. Tilsett olje gradvis. Når majonesen begynner å tykne tilsettes litt eddik eller sitron. Smak til med krydder og sennep. Serveres straks eller lagres kjølig.

Vask og riv salaten. Legg den i isvann noen minutter før den tørkes og serveres.

Foto: Tom Haga.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen