Frankrike er kjent som gastronomiens vugge, men det lages fantastisk mye godt drikke der også, slik som appelsinlikøren som utgjør basen for denne forfriskende drinken.

Kommende torsdag feirer man Thanksgiving i USA, og en selvsagt del av kalkunmåltidet er tranebærene, og med en forfriskende smak av såvel likør som tranebærjuice er denne drinken en perfekt aperitiff til festen.
I 1880 var det en driftig franskmann som fant på å blande cognac og tørket appelsinskall, og den nye likøren ble raskt populær, ikke minst gjennom det nære vennskapet til Cesare Ritz som åpnet det nå verdensberømte Hôtel Ritz i Paris kort tid etter.
Appelsinlikøren er en klar favoritt blant bartendere over hele verden, og er å finne i en rekke så vel
klassiske
som nyskapende, trendy drinker.
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase
Nå kan du gratis få
Ukens drink som e-post
. Se lenger ned for mer info.
Fyll et stort drinkglass/ highballglass med isbiter.
Hell appelsinlikøren over isbitene og topp opp med tranebærjuice.
Press en båt lime over glasset.
Pynt drinken med sesongens friske bær slik som bjørnebær, bringebær eller hvorfor ikke tranebær.
•
Les historien om Grand Marnier her
Råvarer:
Foto: iStockphoto
Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her
Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.