Fruktige bobler den 17.

Her er to flotte viner å skåle med på nasjonaldagen. Begge finnes i et polutsalg nær deg. Lommeboken bestemmer hvilken du velger.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Det er bare 17. mai en gang i året, og for mange er denne dagen større enn både julaften og nyttårsaften. Så derfor er det denne dagen du skal koste på deg noe ekstra godt å skåle i. Den italienske musserende vinen, Bellavista Franciacorta Alma Cuvée Brut (33106) , koster like mye som en champagne, og står heller ikke noe tilbake for de franske varene.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Vellagret og lekker
Så er den også langt mer påkostet enn en champagne i samme prisklasse. Selvsagt er den laget etter samme metode som sine brødre i nord, altså med annengangsgjæring i flaske. Dessuten er den en miks av viner fra mange forskjellige parseller og årganger. Bellavista bruker 30-35 ulike viner hvorav 60-80 prosent er fra én årgang. For tappingen som er i salg nå, er det snakk om 2005. Den store forskjellen til champagner i samme prisklasse er at den har 42 måneders hvile på gjærrestene før den omkorkes. Loven krever 12 måneder, og kravet for en champagne uten årgang er 15 måneder.

Anvendelig festvin
Resultatet er en svært lekker og fruktig musserende vin med fin kompleksitet og myk fin mousse, balansert sødme og god lengde. En vin som du ikke kan unngå å bli forført av. Og som passer perfekt til så vel fingermat som til koldtbord med alt fra sushi til røykt laks og spekemat .

Det samme kan sies om Laurent-Perrier Brut (34561) som altså er en champagne, og som koster en hundrelapp mer. Den er imidlertid hakket friskere og oppleves litt tørrere enn italieneren. Selv om den rent teknisk ikke er det, heller tvert om, så er det dens veldig gode syre som kommer til uttrykk. Og takket være nydelig frukt og fylde, gjør også den en super jobb på festbordet .

Lykke til med forberedelsene til årets 17. mai.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Bellavista Franciacorta Alma Cuvée Brut

Produsent:
Az. Agr. Bellavista
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Lombardia
Pris:
275,00 kr
Varenummer:
33106
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Laurent-Perrier Brut

Produsent:
Laurent-Perrier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
449,90 kr
Varenummer:
3456101
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen