Fyll gazpacho på en termos og du har pikniken klar

Dette tar du med av drikke på pikniken

 

Vann, øl eller vin?

Selv om suppa i seg selv er tørsteslukkende, vil vi gjerne ha noe å drikke til. Vann er selvsagt perfekt særlig hvis du skal sykle. Satser du på kollektiv transport, kan du godt unne deg noe alkoholholdig til.

 

 

Slik blir vannfølget enda mer fristende

Drikkefølge er lettere å finne til en kald suppe enn til en som skal serveres varm. Pikniksettingen lager ytterligere begrensinger både når det gjelder frakt, kjøling og servering. Uansett gjelder det å satse på øl eller enklere viner som tåler å bli fraktet på ryggen.

Gode ølalternativer er Hansa Premium eller enda mer hvetepreget øl som Hoegaarden White Beer eller Austmann Picnic Pale Ale.

 

Riktig temperatur

Boksvin er ideelt for pikniken, særlig hvis det er mange rundt pleddet. Hvit eller rosa vin passer best. Men da er det viktig  å passe på temperaturen. Lunken boksvin er ikke godt. 

Henri Bourgeois Les Baronnes Sancerre Rose  er en av bedre rosévinene i boks denne sommeren. En fruktig og lettdrikkelig vin som gjør en god jobb til den kalde suppa.

Skrukork

 

På den hvite siden er Meinklang Gruner Veltliner 2017 et godt alternativ, det er også Meinklang Naken Grüner Veltliner 2017 fra samme produsent, men nå i en versjon som er spontangjæret med skallkontakt og utstyrt med bruskork.

Et enda friskere og kanskje enda bedre alternativ, er Ca'Rugate Soave Classico San Michele 2017. En fruktig og god vin som har like piknikvennlig skrukork.

Forsiden akkurat nå

Til toppen