Dagens rett

Fylt indrefilet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus

Filet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus
Foto: (zeleno)

Filet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus

Indrefilet er i seg selv luksus, og når du får to sauser å velge mellom, blir det den reneste luksus. Kanskje lager du begge - og inviterer flere på middag?
30 Juli 2022 - 00:00

Å steke en hel filet er selve definisjonen på at det er fest og selskapeligheter. Det er nesten med ærbødighet vi tilbereder maten på denne måten. Av frykt for å ødelegge en så edel råvare.

For filetstykket skal ha et minimum av tilberedning for å bevare mest mulig av mørheten. Derfor bruker vi steketermometer, for å unngå oversteking.

Og ikke minst må du la "pakken" hvile tilstrekkelig etter steking slik at kjøttsaften ikke renner ut. 

Med to sauser som tilbehør trenger du bare poteter i tillegg. Hent inspirasjonen til hva du kan gjøre med potetene her

Fylt indrefilet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus

Fylt indrefilet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus

Fremgangsmåte

Fylt indrefilet bakt inn i spekeskinke:

  1. Gni fileten inn med salt og pepper.
  2. Del den i to på langs og smør kremosten utover.
  3. Rull den sammen.
  4. Pakk skinkeskivene rundt fileten og bind hyssing rundt med jevne mellomrom.
  5. Legg fileten i en form og pensle med oljen.
  6. Sett steketermometer inn i kjøttet og stek fileten på 175° C til termometeret viser ca. 58° C. Da er kjøttet rosa inni.
  7. La fileten hvile 15-20 minutter før den skjæres i skiver.

Grønn saus:

  1. Bland alle ingrediensene til sausen, unntatt olje, salt og pepper i en foodprocessor.
  2. Tilsett oljen mens maskinen kjøres på lav hastighet, og la sausen bli jevn og godt blandet.
  3. Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til den skal serveres.

Sherrysaus:

  1. Fres finhakket sjalottløk gyllen.
  2. Tilsett sherry og kalvefond/kraft og laurbærblad.
  3. Kok den inn til halvparten.
  4. Sil kraften og visp inn maisennamel (utrørt i litt vann) og crème fraîche.
  5. Rør inn smøret.
  6. Smak sausen til med resten av sherryen, salt og pepper.

Fordel sausen på serveringsfat og legg filetskivene over. Eller server den ved siden av. Stekte poteter og grønn salat smaker godt til.

Her finner du mange deilige retter med indrefilet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her