Filet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus
Foto: Kim Holthe

Filet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus

Fremgangsmåte

Å steke en hel filet er vel selve definisjonen på at det er fest og selskapeligheter? Det er nesten med ærbødighet vi tilbereder maten på denne måten. Her har vi laget et alternativ med sør-europeiske inspirasjoner. Spekeskinken som surres rundt fileten gir både deilig smak og et elegant utseende. Den grønne sausen er et smakfullt og dekorativt alternativ til de mer kjente sausvariantene.

Gni fileten inn med salt og pepper. Pakk skinkeskivene rundt fileten og bind hyssing rundt med jevne mellomrom. Legg fileten i en form og pensle med oljen. Skjær et kryss i tomatene, putt inn litt hvitløk og dryss hakket koriander over. Sett tomatene i forma sammen med kjøttet. Sett steketermometer inn i kjøttet og stek fileten på 175° C til termometeret viser ca. 60° C. Da er kjøttet rosa inni. La fileten hvile 15-20 minutter før den skjæres i skiver.

Sausene:
Grønn saus: Bland alle ingrediensene til sausen, unntatt olje, salt og pepper i en food processor. Tilsett oljen mens maskinen kjøres på lav hastighet, og la sausen bli jevn og godt blandet. Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til den skal serveres. Fordel sausen på serveringsfat og legg filetskivene over. Stekte poteter og grønn salat smaker godt til.

Sherrysaus: Fres finhakket sjalottløk gyllen. Tilsett sherry og kalvefond/kraft og laurbærblad. Kok den inn til halvparten. Sil kraften og visp inn maisennamel (utrørt i litt vann) og crème fraîche. Rør inn smøret. Smak sausen til med resten av sherryen, salt og pepper.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris
+
Ukens vin

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris

Tokaj-drue nummer én, furmint, har alt det som trengs for å by på et bedre alternativ til chardonnay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du ceviche på ekte peruansk vis
Dagens rett
Ceviche de rocoto med glasert søtpotet

Slik lager du ceviche på ekte peruansk vis

Ceviche er en veldig populær rett, som det finnes mange forskjellige forslag til tilberedning. Denne oppskriften er hentet fra den peruanske restauranten Aymara i Oslo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer
Annonse
Vinsmaking Horeca

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer

Vi inviterer deg til å møte våre vinprodusenter og smake på et bredt utvalg viner fra blant annet Napa Valley, Sonoma County, Santa Barbara, Lodi, Paso Robles og Monterey.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mandag er pastadag - du må prøve denne vrien
Dagens rett
Pasta med kjøttboller og frisk tomatsaus

Mandag er pastadag - du må prøve denne vrien

Pasta med tomatsaus er en norsk familiefavoritt. Prøv dagens oppskrift med hjemmelagede kjøttboller. Det bør bli suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er utrolig hvor lite som skal til for å lage god smak
Dagens rett
Grønnsaksgryte med eple og hodekål

Det er utrolig hvor lite som skal til for å lage god smak

Kål, gulrøtter og løk kickes opp med litt karri. Det er klart for en kjøttfri middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Syltete grønnsaker er ikke bare knallgodt, men veldig lurt
Guide
Sylting av grønnsaker

Syltete grønnsaker er ikke bare knallgodt, men veldig lurt

Dermed har du alltid noe godt på lur. Eller noe veldig fornuftig å gi bort i gave. Vi gir deg oppskriftene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her