Dagens rett

Fylt lammestek

Lam er en skikkelig tradisjonsrett, men ved å fylle steken får du en ny spennende rett!

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Fylt lammestek

Fremgangsmåte

Bein ut lammesteken, eller kjøp en som er ferdig utbeinet.

Smør på tomatpuré. Hakk løk, hvitløk, oliven og soltørkede tomater og dryss det utover sammen med fetaost og krydder.

Rull steken fast sammen, og surr den med hyssing. Stikk inn steketermometer i kjøttdelen av steika.

Legg den i en ildfast form og stek på 125°C i 1½ - 2 timer, til termometeret viser 70°C. Da er steken rosa.

Ønskes gjennomstekt kjøtt - stek videre til 76°C.

Server med salat og f.eks. fløtegratinerte poteter.
 
Fylling av lammelår:
Skal steken/låret fylles, må lår- og leggbein fjernes først.

Skjær ut det store isbeinet med en tynn, skarp kniv. Start øverst ved det halvmåneformede leddet, skjær langs og inntil beinet.

Bøy isbeinet bakover, stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen.

Hold kniven inntil det store beinet inntil det er skåret løst. Ta vare på beinet til kraft- koking (sag eller hogg det i mindre biter).

Legg fyllet i hulrommet etter beinet. Surr så stramt og tett du klarer med bomullstråd.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen