Fylt lammestek
Fremgangsmåte
Bein ut lammesteken, eller kjøp en som er ferdig utbeinet.
Smør på tomatpuré. Hakk løk, hvitløk, oliven og soltørkede tomater og dryss det utover sammen med fetaost og krydder.
Rull steken fast sammen, og surr den med hyssing. Stikk inn steketermometer i kjøttdelen av steika.
Legg den i en ildfast form og stek på 125°C i 1½ - 2 timer, til termometeret viser 70°C. Da er steken rosa.
Ønskes gjennomstekt kjøtt - stek videre til 76°C.
Server med salat og f.eks. fløtegratinerte poteter.
Fylling av lammelår:
Skal steken/låret fylles, må lår- og leggbein fjernes først.
Skjær ut det store isbeinet med en tynn, skarp kniv. Start øverst ved det halvmåneformede leddet, skjær langs og inntil beinet.
Bøy isbeinet bakover, stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen.
Hold kniven inntil det store beinet inntil det er skåret løst. Ta vare på beinet til kraft- koking (sag eller hogg det i mindre biter).
Legg fyllet i hulrommet etter beinet. Surr så stramt og tett du klarer med bomullstråd.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG