Drikke
Gi 17. mai-drinken et lekkert melisdryss

Gi 17. mai-drinken et lekkert melisdryss

Denne superenkle, men svært så effektfulle drinken får fart på feiringen i morgen.
10 Mai 2014 - 12:00

Det virker kanskje sprøtt å drysse melis på utsiden av glasset, men du verden så effektfullt, og ikke minst godt. Spesielt det som er på innsiden av glasset.

Lov å jukse

Og det er en svært enkel, men høyt elsket kombinasjon av prosecco, vodka og feskenpuré som gir den gode smaken til en ekte Bellini. Men på en dag som 17. mai er det lov å velge den smaken du har lyst på.

Finn en prosecco til drinken her

Bellini er en av de store drinkklassikerne, men den har ikke like lange traisjoner som vår 17. mai-feiring. Den ble laget første gang i tiden før andre verdenskrig. Kreatøren er Giuseppe Cipriani – mannen som sto bak den legendariske baren Harry’s Bar i Venezia. Original består av to deler musserende vin og én del ferskenpuré (NB hvit fersken).

Farge som en englekjortel

Navnet kommer av fargen som påminte Giuseppe om fargen på kjortelen til en engel malt av den kjente kunstneren Giovanni Bellini. Uskyldshvit, men med et mykt gulskjær.

Flere har i senere tid byttet ut ferskenpuréen med ferskenschnapps som gir en kunstig fruktsmak og mer alkoholpreget drink enn originalen. Ettersom det tar tid å lage ferskenpuré – og hvit fersken er en sesongvare, har jeg valgt et alternativ som vi bruker på Theatercafeen – fruktsorbet fra vårt kjøkken.

Dette gir en god og fyldig fruktsmak som er det vi ønsker i en Bellini. Vi bytter også mellom champagne og prosecco avhengig av smaken og syrligheten til sorbeten. Her blir det ofte opp til en egen personlige preferanse.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Bellini kledd for fest

Bellini kledd for fest

Fremgangsmåte

Sett glasset i fryseren slik at det blir frostet.

Tilsett alle ingredienser i en cocktailshaker eller blender og miks uten is for at sorbeten skal bli flytende. Tilsett is og shake eller kjør i blender i ti sekunder.

Vær forsiktig med for mange isbiter i blenderen da det vil vanne ut smaken.

Ta glasset ut av fryseren. Dryss melis over. Sil innholdet i shakeren over i det frostete champagne- eller coupetteglasset. Topp opp med musserende og rør lett om.

 

Sukkerlake :

Sukkerlake lager du ved å koke opp vann og tilsette sukker (60 prosent sukker til 40 prosent vann). Rør om til den oppløses, avkjøl og den er klart til bruk.

Tips:

Velg din favorittsmak på sorbeten, pasjonsfrukt, jordbær eller bringebær smaker perfekt. Velger du en søt frukt, kan du tilsette litt syre eller bitterhet for å balansere. Og motsatt om frukten er veldig syrlig. Fruktsorbet kan kjøpes i alle 7 Eleven- eller dagligvarebutikker landet rundt.

Tips2:

Velger du en tørr musserende, blir drinken ekstra frisk. En prosecco er så å si alltid mye søtere og vil runde av smaken.

Sendt inn av Chris Grøntvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her