Gi 17. mai-drinken et lekkert melisdryss

Gi 17. mai-drinken et lekkert melisdryss

Denne superenkle, men svært så effektfulle drinken får fart på feiringen i morgen.

Det virker kanskje sprøtt å drysse melis på utsiden av glasset, men du verden så effektfullt, og ikke minst godt. Spesielt det som er på innsiden av glasset.

Lov å jukse

Og det er en svært enkel, men høyt elsket kombinasjon av prosecco, vodka og feskenpuré som gir den gode smaken til en ekte Bellini. Men på en dag som 17. mai er det lov å velge den smaken du har lyst på.

Finn en prosecco til drinken her

Bellini er en av de store drinkklassikerne, men den har ikke like lange traisjoner som vår 17. mai-feiring. Den ble laget første gang i tiden før andre verdenskrig. Kreatøren er Giuseppe Cipriani – mannen som sto bak den legendariske baren Harry’s Bar i Venezia. Original består av to deler musserende vin og én del ferskenpuré (NB hvit fersken).

Farge som en englekjortel

Navnet kommer av fargen som påminte Giuseppe om fargen på kjortelen til en engel malt av den kjente kunstneren Giovanni Bellini. Uskyldshvit, men med et mykt gulskjær.

Flere har i senere tid byttet ut ferskenpuréen med ferskenschnapps som gir en kunstig fruktsmak og mer alkoholpreget drink enn originalen. Ettersom det tar tid å lage ferskenpuré – og hvit fersken er en sesongvare, har jeg valgt et alternativ som vi bruker på Theatercafeen – fruktsorbet fra vårt kjøkken.

Dette gir en god og fyldig fruktsmak som er det vi ønsker i en Bellini. Vi bytter også mellom champagne og prosecco avhengig av smaken og syrligheten til sorbeten. Her blir det ofte opp til en egen personlige preferanse.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt  ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender . Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Bellini kledd for fest

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 cl
sukkerlake*
2 stk
spiseskjeer fruktsorbet

Fremgangsmåte

Sett glasset i fryseren slik at det blir frostet.

Tilsett alle ingredienser i en cocktailshaker eller blender og miks uten is for at sorbeten skal bli flytende. Tilsett is og shake eller kjør i blender i ti sekunder.

Vær forsiktig med for mange isbiter i blenderen da det vil vanne ut smaken.

Ta glasset ut av fryseren. Dryss melis over. Sil innholdet i shakeren over i det frostete champagne- eller coupetteglasset. Topp opp med musserende og rør lett om.

 

Sukkerlake :

Sukkerlake lager du ved å koke opp vann og tilsette sukker (60 prosent sukker til 40 prosent vann). Rør om til den oppløses, avkjøl og den er klart til bruk.

Tips:

Velg din favorittsmak på sorbeten, pasjonsfrukt, jordbær eller bringebær smaker perfekt. Velger du en søt frukt, kan du tilsette litt syre eller bitterhet for å balansere. Og motsatt om frukten er veldig syrlig. Fruktsorbet kan kjøpes i alle 7 Eleven- eller dagligvarebutikker landet rundt.

Tips2:

Velger du en tørr musserende, blir drinken ekstra frisk. En prosecco er så å si alltid mye søtere og vil runde av smaken.

Sendt inn av

Foto: Sentralen as

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Er du allerede registrert, logger du deg inn her

Ukens drink som nyhetsbrev:
Hver fredag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen