Gi Bordeaux en pause

Gi Bordeaux en pause

En av New Zealands absolutt beste viner er nå tilgjengelig i Norge. Og den konkurrerer med mang en bordeauxvin.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Te Mata Coleraine 2008 (92932) er toppvinen fra vingården Te Mata som holder til i Havelock North i Hawkes Bay på New Zealands nordøy. At produsenten er stolt av denne bordeauxinspirerte vinen, er ikke vanskelig å forstå, for den har flott konsentrasjon, veldig gode, men ikke aggressive tanniner, derimot stor eleganse med fin saftighet og god karakter. En vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år, men som i dag smaker veldig godt etter et par timer i karaffel. Spesielt sammen med saftig oksekjøtt med god saus.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Eldste vinmarker
Coleraine regnes ofte som det aller ypperste som kommer fra dette stadig mer interessante vinlandet. Og det helt siden første årgang som kom i 1982. Takket være det noe varmere klimaet i Hawkes Bay evner klassiske bordeauxdruer som de to cabernetene og merlot å bli modne. Samtidig som det er kjølig nok til å sikre syrefriskhet og raffinement i vinene. Ingrediensene til Coleraine ble opprinnelig hentet fra vinmarken med samme navn, men nå er den en blanding av druer fra Te Mata Estates eldste vinmarker.

Også endrueviner
Te Mata har i motsetning til mange andre NZ-vingårder en veldig lang historie. Allerede i 1885 plantet Bernard Chambers vinstokker i Te Mata-skråningene. Han må ha visst hva han gjorde, for de veldrenerte grusholdige nordvendte vinmarkene skulle gi utmerket frukt. På 1970-tallet kjøpte John og Wendy Buck vingården som gjennomgikk en fullstendig renovering.

I 1993 kjøpte de Woodthorpe, også den med lang historie i Hawkes Bay. Herfra kommer endrueviner som takket være potensialet til området og kvalitetssatsingen til Te Mata, smaker aldeles utmerket. Men til en helt annen pris. Spesielt er Te Mata Woodthorpe Syrah 2011 (92929) og Te Mata Woodthorpe Gamay Noir 2012 (92928) herlige uttrykk for så vel de respektive druene som New Zealand.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Te Mata Coleraine 2009

Produsent:
Te Mata Estate
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
New Zealand
Område:
Hawke's Bay
Pris:
390,00 kr
Varenummer:
9293201
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Te Mata Estate Syrah 2015

Produsent:
Te Mata Estate
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
New Zealand
Område:
Hawke's Bay
Pris:
218,90 kr
Varenummer:
9292901
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Te Mata Woodthorpe Gamay Noir 2016

Produsent:
Te Mata Estate
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
New Zealand
Område:
Hawke's Bay
Pris:
219,30 kr
Varenummer:
9292801
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen