Dagens rett
Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.
06 Mai 2025 - 00:00

Det er helt greit om du vegrer deg for å plukke med deg en delikatesse fra naturen, for da blir det mer på oss andre. Dessuten kan overbeskatning raskt føre til at veksten blir borte. Så er du så heldig å komme over disse finurlige skuddene, ikke plukk med deg alt. Ellers blir det ikke noe igjen til neste år. Eller den som kommer etter deg. Sharing is caring som det heter på godt norsk. 

Les mer om hvor nyttige disse stenglene er

iStock-1226559472.jpg [578.94 KB]Bare for å ha sagt det med en gang strutseving er ikke det samme som ormegress, men ligner. En stor og viktig forskjell er at strutseving ikke har svarte sporhus på baksiden av bladene. Så studer dem nøye før du putter dem i kjelen. Ormegress er giftig, så det er lurt å gjøre forarbeidet.

Bruk appen Sanke, for å finne ut hvor du kan plukke strutseving

Plukker du mer enn du trenger, holder de seg fint i kjøleskapet, enten friske eller forvellet. De kan selvsagt fryses eller syltes. 

Sjekk ut disse oppskriftene på sylting av grønt

Strutseving med pasta og reker

Strutseving med pasta og reker

Fremgangsmåte

  1. Strutseving:
    Kok i (lettsaltet) vann i 7-8 minutter. Ha i et dørslag og skyll i iskaldt vann. La dryppe godt av.
  2. Like før servering stekes strutsevingene i smør/olje i et par minutter, dypp over soyasaus og chiliflak.
  3. Pasta:
    Kok pasta al dente eller følg bruksanvisningen på pakken. Ha pastaen i en varm bolle og vend inn smøret, hold varm fram til servering. 
  4. Skrell rekene - kok eller stek dem om du bruke scampi (som på bildet). Da kan du gjøre det i samme panne som du tilberedte strutsevingene. 
  5. Bland reker og strutsevinger inn i pastaen. Smak til med salt og pepper og sitronsaft. 

Bruk appen Sanke, for å finne ut hvor du kan plukke strutseving

Her er alt du behøver å vite om pasta

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri
Dagens rett

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri

Det er altså chimichurrisausen som setter fart på smaksløkene i denne oppskriften med biff i bagett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her