Gledelig gjensyn

Lammesesongen blir ikke den samme uten minst et gjensyn med denne legendariske vinen.
Aase E. Jacobsen
27 September 2007 - 02:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Apéritifs aksjon sist høst hvor vi oppfordret til å protestere mot strykingen av Musar fra polets fullsortimentsliste, var både vellykket og mislykket. Vellykket fordi nærmere 600 protestmailer havnet hos polledelsen og fortsatt kommer det en eller to i uka. Et år etter! Det viser at også vininteresserte lar seg engasjere.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Ny årgang
Musars legendariske toppvin ble dessverre strøket av polledelsen, men lykkeligvis valgte 44 polutsalg å beholde denne vinen i sitt lokale sortiment.

Det betyr at vi også denne høsten kan glede oss over en av de mest ultimate og ikke minst en av de mest særpregete lammevinene på jord - som ikke uventet er kommet i en ny årgang. Ch. Musar 2000 (Ch. Musar 2007 (10053) erstatter 1999 som Musar himself, Serge Hochar, hevder har potensial til å være tusenårets årgang.

Ikke bare lam
Men 2000 har også stort potensial. Noe mykere syre, men rundere og fyldigere frukt samt gode tanniner gjør den til en vin som flere vil like enn den litt slankere 1999. Dessuten er alkoholen litt lavere som gjør at den varmer litt mindre - men mer enn nok til å ha Musar-karakteren i behold.

Og med 2000 behøver du ikke nøye deg med smaksrikt lam på menyen. Den har mer av de søte stalltonene som gjør den til et strålende viltvin, for eksempel til reinsdyr.

Magnum røverkjøp
Siden ikke alle butikker har rukket å endre til 2000, har du sjansen til å sikre deg en flaske eller flere av 1999 også. Hvis du utforsker vinlagringens spennende verden, har du dermed muligheten for å følge disse to flotte årgangene i mange år fremover.

Hvis du må nøye deg med 2000, bør du også legge til et par magnumer av denne som er svært gunstig priset. Magnum koster som oftest mer enn det dobbelte grunnet høyere kostnader forbundet med tapping etc., men denne stopper på 499,90. For øvrig en utmerket gaveide til den som har alt.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her