Gledelig gjensyn

Lammesesongen blir ikke den samme uten minst et gjensyn med denne legendariske vinen.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Apéritifs aksjon sist høst hvor vi oppfordret til å protestere mot strykingen av Musar fra polets fullsortimentsliste, var både vellykket og mislykket. Vellykket fordi nærmere 600 protestmailer havnet hos polledelsen og fortsatt kommer det en eller to i uka. Et år etter! Det viser at også vininteresserte lar seg engasjere.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ny årgang
Musars legendariske toppvin ble dessverre strøket av polledelsen, men lykkeligvis valgte 44 polutsalg å beholde denne vinen i sitt lokale sortiment.

Det betyr at vi også denne høsten kan glede oss over en av de mest ultimate og ikke minst en av de mest særpregete lammevinene på jord - som ikke uventet er kommet i en ny årgang. Ch. Musar 2000 ( Ch. Musar 2007 (10053) erstatter 1999 som Musar himself, Serge Hochar, hevder har potensial til å være tusenårets årgang.

Ikke bare lam
Men 2000 har også stort potensial. Noe mykere syre, men rundere og fyldigere frukt samt gode tanniner gjør den til en vin som flere vil like enn den litt slankere 1999. Dessuten er alkoholen litt lavere som gjør at den varmer litt mindre - men mer enn nok til å ha Musar-karakteren i behold.

Og med 2000 behøver du ikke nøye deg med smaksrikt lam på menyen. Den har mer av de søte stalltonene som gjør den til et strålende viltvin, for eksempel til reinsdyr .

Magnum røverkjøp
Siden ikke alle butikker har rukket å endre til 2000, har du sjansen til å sikre deg en flaske eller flere av 1999 også. Hvis du utforsker vinlagringens spennende verden, har du dermed muligheten for å følge disse to flotte årgangene i mange år fremover.

Hvis du må nøye deg med 2000, bør du også legge til et par magnumer av denne som er svært gunstig priset. Magnum koster som oftest mer enn det dobbelte grunnet høyere kostnader forbundet med tapping etc., men denne stopper på 499,90. For øvrig en utmerket gaveide til den som har alt.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Ch. Musar 2013

Produsent:
Ch. Musar
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Libanon
Område:
Bekaa Valley
Pris:
419,90 kr
Varenummer:
1005301
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen