God skummende påske

Årets påskeøl tilfredsstiller ikke bare de tørste men også de som er ute etter den virkelig store ølopplevelsen.
Aase E. Jacobsen
18 Mars 2005 - 12:06

For det klarer Nøgne Ø God Påske 2009 (20760) fra Nøgne Ø til de grader. Dette hveteølet befinner seg midt mellom Weiss, Wit og ESB (extra special/strong bitter) er ganske vinøst stilmessig. Det har en relativt dyp gyllen rødbrun farge, flott fruktig duft med noe humle og mye gule/røde epler. Smaken henter opp de samme frukttonene, er fyldig med god bitterhet, malt- og mokkapreg gjør seg gjeldende fra midten og utover. Ettersmaken er lang og forfriskende. Et nydelig øl til så vel påskens lammeretter som til peiskosen. Men dette er ikke et øl for nybegynnere.

Er du på jakt etter en lett og lite krevende forfriskning i solveggen etter endt skitur, er de øvrige tre norskproduserte påskeølene bedre. Aller best fungerer Macks Vårøl til akkurat det formålet, et bløtt og lettdrikkelig øl som er best alene. Hansa Påskeøl er mer maltpreget og med større bitterhet men likevel ganske bløtt. Det fungerer imidlertid også som tørsteslukker og tåler dessuten litt mat ved siden av, som pølser eller annen nistemat.

Grans Bare Påske er litt i letteste laget, likevel med noe bitterhet som gir en ok forfriskning, og bør derfor ikke få noen annen oppgave enn bare å slukke tørsten.

÷
Farge og duft: Relativt dyp gyllen rødbrun farge. Flott fruktig duft med noe humle og mye gule/røde epler.
Smak: Smaken henter opp de samme frukttonene, er fyldig med god bitterhet, malt- og mokkapreg gjør seg gjeldende fra midten og utover. Ettersmaken er lang og forfriskende.
Mat: Allround, særlig påskens lammeretter, peiskos.
Vurdering: Et nydelig øl som til tross for at det er fyldig også er svært forfriskende. Men dette er ikke et øl for nybegynnere.

Mack Vårøl
Farge og duft: Gyllent. Lett og behagelig duft med noe frukt og humle.
Smak: Friskt lett anslag, mykt og fruktig med lett bitterhet som holder seg helt ut i slutten som også byr på litt frukt.
Mat: Alene.
Vurdering: Et bløtt og lettdrikkelig øl som er best alene. Pluss for sjarm.

÷
Hansa Påskebrygg (50cl)
Farge og duft: Gyllenrød. Ok duft med noe malt og humle, snev av frukt.
Smak: Bløtt anslag, fin bitterhet fra midten og utover, mangler litt sjarm.
Mat: Pølser, nistepakken, tørsteslukker.
Vurdering: Helt greit øl som kunne hatt noe mer frukt.

+
Grans Bare Påske
Farge og duft: Gyllent. Fin lett humleduft med noe brød og snev av frukt.
Smak: Bløtt anslag, lett humlepreg, tørr og med ok forfriskende evne, fint skum, sitter noe.
Mat: Alene.
Vurdering: Et lett og tørt øl.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her