Gode burgundkjøp

Dette tilhører sjeldenhetene, men her får du ikke mindre enn tre av dem.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Selv om Antonin Guyon er en tradisjonsbundet burgundprodusent, var det først på sekstitallet at han kjøpte opp vinmarker fra Gevrey-Chambertin i nord til Meursault i sør.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

På 70-tallet økte antall parseller under sønnen Dominiques styring til 350 og dekker 22 hektar som gjør Guyon til en betydelig aktør i Burgund. Men gitt tradisjonen med å vinifisere og ofte også flasketappe parsell for parsell, blir volumene naturlig nok ganske små.

Guyon Gevrey-Chambertin la Justice 2005 (56714) er en veldig god representant for konseptet siden den henter sine druer fra en såkalt lieu-dit, enkeltvinmark som ikke er premier eller grand cru. Men denne har kvaliteter på nivå med premier cru, men fortsatt til "villages-pris".

10 år i kjelleren
Mye takket være den fantastiske 2005-årgangen som har gitt usedvanlig rik frukt og samtidig gode syre og flotte tanniner. Men dette er en vin som bør legges til side, og den vil utvikle seg videre i ti år til.

Det gjelder også deres Guyon Volnay 1. Cru Clos des Chênes 2005 som ble lansert som partivare på polet i januar . Den finnes fortsatt i et lite kvantum, og til en konkurransedyktig pris, for premier cru'en Clos des Chênes gir med sin gode eksponering og jordsmonn noen av de meste ettertraktete og lagringsdyktige volnay'ene. Og denne vil absolutt tjene på å ligge minst et par-tre år (og helst enda lenger) før den hentes opp igjen.

Supersaftig
Men fortvil ikke for Guyon lar seg nyte allerede, men da i form av "standard"-pinot noir'en Guyon Bourgogne Pinot Noir 2006 (56713) . Den lages naturlig nok i litt større kvanta, men fortsatt svært begrenset siden den er en blanding av druer fra parseller i Pernand-Vergelesses, Savigny-lès-Beaune og Aloxe-Corton som utgjør ikke mer enn 2 hektar til sammen. Resultatet er en super pinot noir, elegant og saftig med god karakter og superfrisk finish.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Guyon Gevrey-Chambertin la Justice 2005

Produsent:
Dom. Antonin Guyon
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
355,00 kr
Varenummer:
5671401
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Guyon Bourgogne Pinot Noir 2006

Produsent:
Dom. Antonin Guyon
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
166,00 kr
Varenummer:
5671301
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Guyon Volnay 1. Cru os des Chênes 2005

Produsent:
Antonin Guyon
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Volnay
Pris:
369,90 kr
Varenummer:
1067501
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen