Gode ferieminner

Har du gode ferieminner fra Rimini på den italienske Adriaterhavskysten, er det neppe på grunn av vinene. For den gang Rimini var et hot reisemål, var vinene billige men helt uinteressante. Ukens vin er billig, men den gir mye vin for pengene.
Aase E. Jacobsen
25 April 2000 - 22:54

Terre Nere Sangiovese del Rubicone 1997 (13669, basis) fra Azienda Agricola Bassi koster kroner 78,20 og det er rimelig for en ren sangiovesebasert vin hvis vi sammenligner med hva slike viner fra nabofylket Toscana koster. Nå har sangiovese fra Romagna, som er den østre delen av fylket Emilia-Romagna øst for storbyen Bologna, aldri hatt den samme status som den toscanske. Og med rette, for mye av vinen var lette og vandige rødviner med enda dårligere appell enn den dvaskeste chianti i bastkurv (hvis du er gammel nok til å huske den type vin).

I Romagna ble det dessuten brukt en annen klone av sangiovese enn i Toscana. Men tidene har forandret seg og kvalitetsbevisste produsenter som Bassi bidrar til å rette opp det tidligere slappe renomméet blant annet ved å bruke toscanske kloner av druen. Terre Nere er en relativt enkel utgave av sangiovese. Den har betegnelsen IGT Emilia-Romagna hvilket betyr at eksempelvis en andel av druene i vinen kommer fra utenfor området for Sangiovese di Romagna DOC.

Men Terre Nere er en svært anvendelig matvin som bør forventes av en godt laget sangiovese ikke kompleks på noen måter men typeriktig, hvilket betyr fin friskhet og gode kirsebæraromaer samt en behagelig bitterhet i finishen. Ingen tøffe tanniner.

Men så skal denne vinen ei heller lagres men nytes nå til retter med lyst kjøtt som kyllingbryst eller svinefilet eller selvsagt pastaretter – de kommer vi aldri utenom. Og for den saks skyld vegetarretter som flere burde spise mer av, særlig nå når vårens spede grøde snart er å finne i butikkhyllene.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her