Godt beaujolaistilbud

Beaujolais fortjener oppmerksomhet også utenom den tredje torsdag i november.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Det virker som om nouveau -konseptet har skremt like mange bort fra å drikke beaujolais som de som blir tiltrukket av vinstilen. For beaujolais er så mye mer enn bare saftig og blodfersk vin.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Nå føles riktignok Trénel Cuvée Rochebonne 2013 (33241) svært så ungdommelig og fersk, men den smaker mer enn bare nypresset saft. Den har nemlig en veldig god druekarakter. Den smaker altså mye gamay hvilket betyr saftige syrlige skogsbær med snev av blomster og litt jordsmonn. En super vin til alt av fisk, også laks, og lyst kjøtt. Et godt valg til for eksempel koldtbordet.

Økende priser?
Nå er denne beaujolaisen på midlertidig billigsalg, og øker til kroner 119,90 fra september. Som riktignok er noen kroner under før-pris. Det virker som om beaujolais-prisene er på vei oppover etter mange år med store omsetningsproblemer. I hvert fall har en annen favoritt blant de rimelige beaujolaisene økt en del i pris, men den er fortsatt et veldig godt kjøp. Og et godt valg om du er på jakt etter noe mer trøkk i beaujolaisen.

Lagringsdyktig
Jean-Paul Brun Beaujolais l'Ancien 2013 (50771) har nemlig et svært intenst gamaypreg og i tillegg innslag av kirsebær. Friskheten er stor og et godt bitt i ettersmaken gjør den til et supert følge til sesongens sensommerlige retter.

Beaujolais er ikke bare vin beregnet for de neste par årene. Utgaver fra de til sammen 10 cruene har et godt lagringspotensial, som Jean-Paul Brun Côte Brouilly 2007 (50769) og Trénel Moulin À Vent 2007 (45417) .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Trénel Cuvée Rochebonne 2019

Produsent:
Trénel Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Beaujolais
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
3324101
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Jean-Paul Brun Beaujolais L'Ancien 2019

Produsent:
Jean-Paul Brun
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
224,90 kr
Varenummer:
5077101
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Jean-Paul Brun Côte Brouilly 2014

Produsent:
Jean-Paul Brun
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
229,90 kr
Varenummer:
5076901
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Trénel Moulin À Vent 2007

Produsent:
Trenel Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
185,00 kr
Varenummer:
4541701
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen