Godt dansk øl

Godt dansk øl

Med dette danske økologiske ølet er det godt å være norsk også i Norge.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

 
Ørbæk IPA (98166)  er et svært vellykket matøl, friskt og elegant med fint bitt, stort skum og lang ettersmak. Akkurat slik et godt øl skal smake, og spesielt om du har smaksrike retter med lam eller svin på tallerkenen. Det smaker perfekt også til assortert grillmat.

Frisk og blomsterpreget

Den fynske våren smaker forfriskende godt også i august. For Ørbæk Fynsk Forår Økologisk Øl (97533) er altså et vårøl. Og det som gir det den spesielle smaken er hylleblomst. Et forfriskende øl med tydelig blomsterpreg som egner seg like godt som tørsteslukker som til blåskjell med pommes frites .

Dark Horse Økologisk (80190) er dens rake motsetning – mørk og fyldig med mye maltsødme, men også flott skum og fin friskhet. Nok et godt matøl, men da til vilt med saus eller ovnsstekt kjøtt. Begge disse to ølene fikk gullmedalje i International Breweries’ Competition i 2008.

Lær mer om ale

Tilgjengelig i Norge er også et veldig spennende øl laget i samarbeid med Anders Kissmeyer fra Nørrebro Bryghus. Kissmeyer Pale Ale (96303) er et deilig og innsmigrende øl med stor mykhet. Et realt koseøl, med andre ord.

Lange øltradisjoner

Ørbæk Bryggeri holder, som du sikkert allerede har gjettet, til på Fyn. Her har det vært en eksplosjon av god drikke og god mat de siste årene – de mange småbryggeriene formelig kjemper om å være i tet. Fyn har nemlig en lang historie med ølbrygging. Mest kjent er hvidtølet som har fått sitt navn etter hvitmalt som er laget av «halvmaltet» korn. Dermed inneholder det mindre omdannet sukker og kan derfor ikke gir mer enn 2-2,5 prosent alkohol.

Også Ørbæk har lange øltradisjoner. Faktisk startet historien allerede i 1906. Den samme familien Madsen holdt det gående helt til 1990-tallet, før de måtte gi tapt for konkurransen fra Tuborg-Carlsberg og Faxe som den gang totalt dominerte dansk bryggeriscene. I 1996 overtok nye eiere men først og fremst for å produsere økologisk brus og juice under merkenavnet Naturfrisk. I 2002 tok de nye eierne også opp ølproduksjonen, også den økologisk.

Lær å lage mat med øl

Apéritif arrangerer matkurs med fokus på øl i maten - høsten 2012. Les mer her
 
Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når ølet atter er å få tak i.
 

Ørbæk IPA

Produsent:
Ørbæk Bryggeri
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.500l
Land:
Danmark
Område:
Pris:
50,00 kr
Varenummer:
9816601
88 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Dark Horse Økologisk

Produsent:
Ørbæk Bryggeri
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.500l
Land:
Danmark
Område:
Pris:
51,00 kr
Varenummer:
8019001
87 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Ørbæk Fynsk Forår Økologisk Øl

Produsent:
Ørbæk Bryggeri
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.500l
Land:
Danmark
Område:
Pris:
59,00 kr
Varenummer:
9753301
85 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Kissmeyer Pale Ale

Produsent:
Ørbæk Bryggeri
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.500l
Land:
Danmark
Område:
Pris:
59,90 kr
Varenummer:
96303
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen