Grand Decision

Grand Decision heter cocktailen som Adelino Figueira, Håndshaker Cocktailbar i Oslo, gikk til topps med i den norske uttakingen til Grand Marnier Trophy 2003 som går i Monaco i juni. Her får du oppskriften på hans vinnerdrink.
25 Oktober 2002 - 01:02

Adelino Figueira, Håndshaker Cocktailbar i Oslo, tok sin 20. tittel da han stakk av med en velfortjent seier i den norske uttakingen til Grand Marnier Trophy 2003 som går i Monaco i juni. Den Grand Marnier-baserte cocktailen Grand Decision var soleklar vinner på grunn av sin friskhet og gode balanse. Noe som ikke alltid er like lett når en cocktail inneholder en likør.

- Balanse er veldig viktig når jeg komponerer en drink, samtidig som jeg kun bruker de beste råvarene, forteller Figueira som med sine 35 års erfaring er en av nestorene i norsk barverden. Han stoler alltid på egen magefølelse og foran denne konkurransen som så mange andre, var han sikker på at denne kombinasjonen var den riktige.

Hvorfor han vant, forstår du hvis du prøver å mikse den selv. Oppskriften finner du nedenfor. Eller du kan ta turen innom baren hans hvor Grand Decision skal være månedens drink i tiden fremover.

På henholdsvis andre og tredje plass kom Anita Sørensen, Hotel Continental og Ellinor Amundsen, Stensby Eftf. På Elverum. I juryen satt Knut Hveding, bartender i Parkteateret Bar som åpner snart, Ola Hagen, pensjonert bartender, Pål Asphaug, Dagligstuen/Hotel Continental, Helge Steingrim fra importøren Strøm og Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif.

Figueira vant for øvrig også for to år siden og er glad for å ha erfaringen fra siste Grand Marnier Trophy i ryggen (en 5. plass) når han nå satser på en plass på pallen for Norge. Vi kan bare ønske lykke til med:

Grand Decision

Fremgangsmåte

Shakes. Garneres med en reddikskive.

Sendt inn av Adelino Figueira, Håndshaker Cocktailbar i Oslo

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her