Grand Decision

Grand Decision heter cocktailen som Adelino Figueira, Håndshaker Cocktailbar i Oslo, gikk til topps med i den norske uttakingen til Grand Marnier Trophy 2003 som går i Monaco i juni. Her får du oppskriften på hans vinnerdrink.
25 Oktober 2002 - 01:02

Adelino Figueira, Håndshaker Cocktailbar i Oslo, tok sin 20. tittel da han stakk av med en velfortjent seier i den norske uttakingen til Grand Marnier Trophy 2003 som går i Monaco i juni. Den Grand Marnier-baserte cocktailen Grand Decision var soleklar vinner på grunn av sin friskhet og gode balanse. Noe som ikke alltid er like lett når en cocktail inneholder en likør.

- Balanse er veldig viktig når jeg komponerer en drink, samtidig som jeg kun bruker de beste råvarene, forteller Figueira som med sine 35 års erfaring er en av nestorene i norsk barverden. Han stoler alltid på egen magefølelse og foran denne konkurransen som så mange andre, var han sikker på at denne kombinasjonen var den riktige.

Hvorfor han vant, forstår du hvis du prøver å mikse den selv. Oppskriften finner du nedenfor. Eller du kan ta turen innom baren hans hvor Grand Decision skal være månedens drink i tiden fremover.

På henholdsvis andre og tredje plass kom Anita Sørensen, Hotel Continental og Ellinor Amundsen, Stensby Eftf. På Elverum. I juryen satt Knut Hveding, bartender i Parkteateret Bar som åpner snart, Ola Hagen, pensjonert bartender, Pål Asphaug, Dagligstuen/Hotel Continental, Helge Steingrim fra importøren Strøm og Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif.

Figueira vant for øvrig også for to år siden og er glad for å ha erfaringen fra siste Grand Marnier Trophy i ryggen (en 5. plass) når han nå satser på en plass på pallen for Norge. Vi kan bare ønske lykke til med:

Grand Decision

Fremgangsmåte

Shakes. Garneres med en reddikskive.

Sendt inn av Adelino Figueira, Håndshaker Cocktailbar i Oslo

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her