Grand Decision

Grand Decision heter cocktailen som Adelino Figueira, Håndshaker Cocktailbar i Oslo, gikk til topps med i den norske uttakingen til Grand Marnier Trophy 2003 som går i Monaco i juni. Her får du oppskriften på hans vinnerdrink.

Adelino Figueira, Håndshaker Cocktailbar i Oslo, tok sin 20. tittel da han stakk av med en velfortjent seier i den norske uttakingen til Grand Marnier Trophy 2003 som går i Monaco i juni. Den Grand Marnier-baserte cocktailen Grand Decision var soleklar vinner på grunn av sin friskhet og gode balanse. Noe som ikke alltid er like lett når en cocktail inneholder en likør.

- Balanse er veldig viktig når jeg komponerer en drink, samtidig som jeg kun bruker de beste råvarene, forteller Figueira som med sine 35 års erfaring er en av nestorene i norsk barverden. Han stoler alltid på egen magefølelse og foran denne konkurransen som så mange andre, var han sikker på at denne kombinasjonen var den riktige.

Hvorfor han vant, forstår du hvis du prøver å mikse den selv. Oppskriften finner du nedenfor. Eller du kan ta turen innom baren hans hvor Grand Decision skal være månedens drink i tiden fremover.

På henholdsvis andre og tredje plass kom Anita Sørensen, Hotel Continental og Ellinor Amundsen, Stensby Eftf. På Elverum. I juryen satt Knut Hveding, bartender i Parkteateret Bar som åpner snart, Ola Hagen, pensjonert bartender, Pål Asphaug, Dagligstuen/Hotel Continental, Helge Steingrim fra importøren Strøm og Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif.

Figueira vant for øvrig også for to år siden og er glad for å ha erfaringen fra siste Grand Marnier Trophy i ryggen (en 5. plass) når han nå satser på en plass på pallen for Norge. Vi kan bare ønske lykke til med:

Grand Decision

Ingredienser

2 cl
Grand Marnier Rouge
2 cl
Bombay Sapphire
2 cl
Brämhult Applesin-Jordbær
1 stk
dash frothe

Fremgangsmåte

Shakes. Garneres med en reddikskive.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen