Ny vinrød etikett. Vi er litt misfornøyd med lesbarheten for faktaopplysningene, som ikke er helt bra. Mikroskopiske gulltyper krever røntgensyn, og det kjennetegner vel ikke akkurat 50-åringene som er flasket opp på Grão. Innholdet, derimot, som er av årgang 1996, er ikke tuklet med. De to siste årene er Grão Vasco blitt solgt som årgangsvin og importert i flaske. Noe den vant mye på. Og fortsatt er den en ren og vellaget vin med bra krydring i duft og smak. Velegnet for enkle kjøttretter i gryte eller fra grill, gjerne av kylling eller svin. Prisen er gunstig: Kr 77,50 (6758). Grão Vasco Garrafeira 1992 er en modnere utgave med mer fatlagring. En smule mer kompleks (mer lagrede aromaer) enn den vanlige Grão''en. Garrafeiraen kan du godt servere til enkle viltgryter eller andre smaksrike kjøttretter. Du betaler kun tolv kroner mer (kr 89,50, 6853). Tekst Aase E. Jacobsen 25.10.98
Grão Vasco
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,
Les hele sakenAkkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Se alt det gode du kan lage med makrell
Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.
Les hele saken