Grillviner i toppklassen

Bonny Doon er et sikkert kort fra California, også når grilling står på planen.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Amerikanere kan det med å lage gode viner til uformelle anledninger. Vinene til legendariske Randall Grahm på Bonny Doon har imidlertid mer ved seg enn å tilfredsstille behovet for en god partner til grillmaten. Selv om han lenge var en eksponent for nettopp gode hverdagsviner produsert i anselige volum.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Rhône-inspirert
Fra 2007 snudde han om på hælen, solgte unna volumdelen av virksomheten og gikk tilbake til "røttene", til tiden som vinmisjonær eller -idealist, da han ble kjent som en av flere "Rhône Rangers". Det innebærer at han i dag praktiserer biodynamisk dyrking uten kunstig vanning, og at han (fortsatt) har et ekstra godt øye til klassiske Rhône-druer (selv om han eksperimenter med masse annet også).

Ikke overraskende er syrahene hans av stor interesse. Bonny Doon Bien Nacido Syrah 2007 (80225) er en imponerende vin med flott konsentrasjon og samtidig slank og elegant i stilen. Jordsmonnspreget er uttalt, noe som er en klar målsetning for Grahm, og Bien Nacido har klar nordrhônsk karakter.

Plukker tidlig
Druene kommer fra en vinmark, Bien Nacido, med gamle vinstokker i Santa Maria Valley som ligger nord for Los Angeles ved foten av Coastal Ranges og med Stillehavet bare et par mil unna. Den har et etter californiske forhold svært kjølig klima. Grahm fremhever den kjølige karakteren ytterligere ved å plukke druene tidligere enn det som er vanlig i California.

Mens denne vinen forsvant ut av polets basislister etter en kort visitt i 2009, er lillebroren, Bonny Doon Le Pousseur Syrah 2011 (51251) tilbake igjen. Druene kommer fra utvalgte vinmarker i Central Coast som er området som strekker seg fra San Fransisco i nord til Los Angeles i sør. Også denne har Rhône som modell, om enn litt lenger sør i dalen.

Til Bonny Doon Contra 2009 (53269) har han hentet inspirasjon enda lengre sør i Rhône siden dette er en miks av carignan, grenache og mourvèdre, samt litt urcaliforniske druer som petite sirah og zinfandel . En artig vin som i likhet med sine brødre gjør det stort i grillsammenheng.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Bonny Doon Bien Nacido Syrah 2009

Produsent:
Bonny Doon Vineyard
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
Santa Maria
Pris:
462,80 kr
Varenummer:
8022501
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Bonny Doon Le Pousseur Syrah 2012

Produsent:
Bonny Doon Vineyard
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
Central Coast
Pris:
299,00 kr
Varenummer:
5125101
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Bonny Doon Contra 2011

Produsent:
Bonny Doon Vineyard
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
Central Coast
Pris:
244,50 kr
Varenummer:
5326901
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen