Dagens rett

Tian - grønnsaksform fra Provence

Denne grønnsaksformen fra Provence er det du trenger i dag

Denne grønnsaksformen fra Provence er det du trenger i dag

Dagens middagsforslag kan serveres varm eller kald - som forrett, hovedrett eller tilbehør. Valget er ditt.
18 Mai 2022 - 00:00

Etter en helg eller feiring med mye god mat, trenger kroppen hvile - og hva er vel bedre enn en grønnsaksform. Om du er blant dem som mener vegetar er kjedelig, må du tro om igjen. I verste fall kan du servere rester av festmaten i form av fisk eller kjøtt til denne formen. Den er nemlig svært så allsidig.

Hvis du heller vi ha en varm grønnsaksrett, er denne løsningen 

Sommertian fra Provence

Sommertian fra Provence

Fremgangsmåte

  1. Stek løken i olje til den er blank. Legg den i bunnen av en ildfast form.
  2. Gjør det samme med paparikaen, bland den med løken og fordel hvitløken over.
  3. Pensle auberginskivene med olivenolje og stek dem i ovnen ved 210 grader i 5 min. Senk varmen til 160 grader. Legg skiver av aubergine, squash, tomater og ost taksteinslagt, litt på høykant i formen. Dryss på krydder og stek videre i ovnen ca. 1 time.
  4. Dryss parmesanost på og la den steke med de siste 10 min.

Server retten varm, lun eller kald som hovedrett eller til kjøtt eller fisk.

Hvis du heller vi ha en varm grønnsaksrett, er denne løsningen 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du neppe laget flyndre før
Dagens rett

Slik har du neppe laget flyndre før

Klar for å prøve noe helt nytt til middag? Lekrere smørbrød enn dette med spennende grillet flyndre skal godt gjøres å lage.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Drøm deg bort med denne drinken
Ukens drink

Drøm deg bort med denne drinken

Den heter "skinnende Reno" - etter spillparadiset i Nevada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du neppe laget flyndre før
Dagens rett

Slik har du neppe laget flyndre før

Klar for å prøve noe helt nytt til middag? Lekrere smørbrød enn dette med spennende grillet flyndre skal godt gjøres å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Drøm deg bort med denne drinken
Ukens drink

Drøm deg bort med denne drinken

Den heter "skinnende Reno" - etter spillparadiset i Nevada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her