Gulldryss til norsk brennevin

Arcus ble i årets International Wine and Spirits Competition tildelt hele seks gullmedaljer. Tre akevitter, én cognac, én vodka og én likør nådde helt frem til juryens hjerter - og sanseorganer. To av disse ble også tildelt den aller gjeveste premien; Tro
28 August 2003 - 11:45

Av de seks premiene er nok utmerkelsene for akevittene og cognacen de som henger aller høyest for sjefsdestillatør Halvor Heuch i Arcus. Og kanskje spesielt Braastad V.S.O.P., en cognac som selger svært bra her hjemme, og et produkt som er blitt til etter et godt samarbeid mellom produsent og Heuch.

Nøye komponert
Utvalgte gamle cognacer fra distriktene Petite Champagne og Fins Bois gir Braastad VSOP Réserve en edel og harmonisk karakter, og en velbalansert, fyldig og avrundet stil med florale toner. Den ferdige komposisjonen har en gjennomsnittsalder på over 8 år, mens mange av elementene er langt eldre. Den nye cognacen er tappet av Cognac Tiffon i Jarnac, og leveres på en elegant og særegen flaske. Arcus beskriver Braastad V.S.O.P. Réserve på følgende måte:

Dyp gyllen farge, rik og lagringspreget aroma med florale overtoner. Smaken er fyldig og ren med avdempede og harmoniske eiketoner fra fatlagringen. Ettersmaken er lang og rik med fint avrundet fruktighet. Denne utsøkte cognac er perfekt som avec eller til en god sigar, men kan også nytes uten følge slik at hele det komplekse smaksbildet kommer til sin rett.

Produktfakta
Navn: Braastad V.S.O.P. Réserve
Polnummer: 13983
Pris: kr 277,00 inkl.mva
Opprinnelse: Cognac, Frankrike
Kvalitetsdistrikt: Petite Champagne, Fins Bois
Lagring: Over 8 år
Alkoholstyrke: 40% vol.
Enhet: 70 cl

Det er ikke første gang et norsk brennevin vinner i denne prestisjetunge konkurransen. Men at det denne gang er såpass mange destillater fra Arcus som når opp er selvsagt anerkjennende for Halvor Heuchs langvarige og dedikerte tjeneste som Norges eneste (lovlige) destillatør.

Dette er listen over Arcus deltagende produkter i årets
(Produkter i fet skrift er også trofee-vinnere, altså det aller beste produkt innen sin gruppe)

Gullmedalje:
w Braastad V.S.O. Reserve 8 Year Old
w Morsa Aquavit
w Simmers Taffel Aquavit - Trophy Winner 2003
w Amundsen Arctic Vodka - Trophy Winner 2003
w Hvit Curaco
w Bergens Aquavit 1818

Sølvmedalje:
w Løiten Linie Aquavit
w Gilde Taffel Aquavit
w Kalinka Vodka
w Eau de Vie Monopole
w Bonaparte Armagnac Royal 60 Ans
w Braastad XO Fine Champagne Fine Champagne 15 Year Old
w Gilde Jule Aquavit
w Arcus Produker Bitter
w Seve d'Or - Fruit Liqueur
w St Hallvard Likør
w Scottish Pride Pure Malt 12 Year Old
w Hammer Lime Vodka
w Silver Rock Gin

Bronsemedalje:
w Norsk Lutefisk Aquavit
w Balder Bitters
w Brun Jamaica Rum
w Hamilton Canadian Whiskey
w Armagnac Plus de 20 Ans
w Cacao Liker
w Løitens Aquavit Likør

Hederlig omtale:
w Golden Cock Gin
w Faun Flavoured Spirit
w Hammer London Dry Gin
w Norsk Urtedram Flavoured Spirit
w Sankta Sunniva
w Upper Ten Scotch Blended Whisky 4 Year Old
w Royal Castle Blended Whisky
w Frost Flavoured Spirit
w Dobra Vodka
w Vikingfjord Vodka
w Fru Lysholm Aquavit
w Bonaparte Cognac vsop
w Loiten Sommer Aquavit
w Lysholm Line
w Lysholm Throndhjems Aquavit
w Skipper Worse Aquavit 5 Year Old
w Simmers Oslo Aquavit 5 Year Old
w Gammel Reserve Aquavit
w Gilde Maquavit
w Gammel Opland - Aquavit
w Gilde Non Plus Extra Aquavit
w Gilde Skalldyrs Aqauvit
w Brandy Special
w Hammer Vodka
w Bonaparte Cognac Royal 60 Years Old
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her