Gulldryss til norsk brennevin

Arcus ble i årets International Wine and Spirits Competition tildelt hele seks gullmedaljer. Tre akevitter, én cognac, én vodka og én likør nådde helt frem til juryens hjerter - og sanseorganer. To av disse ble også tildelt den aller gjeveste premien; Tro
28 August 2003 - 11:45

Av de seks premiene er nok utmerkelsene for akevittene og cognacen de som henger aller høyest for sjefsdestillatør Halvor Heuch i Arcus. Og kanskje spesielt Braastad V.S.O.P., en cognac som selger svært bra her hjemme, og et produkt som er blitt til etter et godt samarbeid mellom produsent og Heuch.

Nøye komponert
Utvalgte gamle cognacer fra distriktene Petite Champagne og Fins Bois gir Braastad VSOP Réserve en edel og harmonisk karakter, og en velbalansert, fyldig og avrundet stil med florale toner. Den ferdige komposisjonen har en gjennomsnittsalder på over 8 år, mens mange av elementene er langt eldre. Den nye cognacen er tappet av Cognac Tiffon i Jarnac, og leveres på en elegant og særegen flaske. Arcus beskriver Braastad V.S.O.P. Réserve på følgende måte:

Dyp gyllen farge, rik og lagringspreget aroma med florale overtoner. Smaken er fyldig og ren med avdempede og harmoniske eiketoner fra fatlagringen. Ettersmaken er lang og rik med fint avrundet fruktighet. Denne utsøkte cognac er perfekt som avec eller til en god sigar, men kan også nytes uten følge slik at hele det komplekse smaksbildet kommer til sin rett.

Produktfakta
Navn: Braastad V.S.O.P. Réserve
Polnummer: 13983
Pris: kr 277,00 inkl.mva
Opprinnelse: Cognac, Frankrike
Kvalitetsdistrikt: Petite Champagne, Fins Bois
Lagring: Over 8 år
Alkoholstyrke: 40% vol.
Enhet: 70 cl

Det er ikke første gang et norsk brennevin vinner i denne prestisjetunge konkurransen. Men at det denne gang er såpass mange destillater fra Arcus som når opp er selvsagt anerkjennende for Halvor Heuchs langvarige og dedikerte tjeneste som Norges eneste (lovlige) destillatør.

Dette er listen over Arcus deltagende produkter i årets
(Produkter i fet skrift er også trofee-vinnere, altså det aller beste produkt innen sin gruppe)

Gullmedalje:
w Braastad V.S.O. Reserve 8 Year Old
w Morsa Aquavit
w Simmers Taffel Aquavit - Trophy Winner 2003
w Amundsen Arctic Vodka - Trophy Winner 2003
w Hvit Curaco
w Bergens Aquavit 1818

Sølvmedalje:
w Løiten Linie Aquavit
w Gilde Taffel Aquavit
w Kalinka Vodka
w Eau de Vie Monopole
w Bonaparte Armagnac Royal 60 Ans
w Braastad XO Fine Champagne Fine Champagne 15 Year Old
w Gilde Jule Aquavit
w Arcus Produker Bitter
w Seve d'Or - Fruit Liqueur
w St Hallvard Likør
w Scottish Pride Pure Malt 12 Year Old
w Hammer Lime Vodka
w Silver Rock Gin

Bronsemedalje:
w Norsk Lutefisk Aquavit
w Balder Bitters
w Brun Jamaica Rum
w Hamilton Canadian Whiskey
w Armagnac Plus de 20 Ans
w Cacao Liker
w Løitens Aquavit Likør

Hederlig omtale:
w Golden Cock Gin
w Faun Flavoured Spirit
w Hammer London Dry Gin
w Norsk Urtedram Flavoured Spirit
w Sankta Sunniva
w Upper Ten Scotch Blended Whisky 4 Year Old
w Royal Castle Blended Whisky
w Frost Flavoured Spirit
w Dobra Vodka
w Vikingfjord Vodka
w Fru Lysholm Aquavit
w Bonaparte Cognac vsop
w Loiten Sommer Aquavit
w Lysholm Line
w Lysholm Throndhjems Aquavit
w Skipper Worse Aquavit 5 Year Old
w Simmers Oslo Aquavit 5 Year Old
w Gammel Reserve Aquavit
w Gilde Maquavit
w Gammel Opland - Aquavit
w Gilde Non Plus Extra Aquavit
w Gilde Skalldyrs Aqauvit
w Brandy Special
w Hammer Vodka
w Bonaparte Cognac Royal 60 Years Old
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her