Drink med østers
Gjør martinien ekstra sexy med østers

Gjør martinien ekstra sexy med østers

Sjelden har vel en ukens drink vært mer sensuell enn denne. Det er bare to ingredienser som skal til, så er du i mål.
Redaksjonen
09 September 2016 - 13:00

Er du hekta på østers, ja da kan du spise det hver dag. Har du ikke prøvd denne delikatessen ennå, da er kanskje ikke denne drinken det du skal starte med.

Men hvis du har tenkt å imponere i forbindelse med en date, er det denne supersexy drinken kanskje likevel ikke så dum.

Det finnes knapt noe mer sensuell mat enn østers , og en av historiens store forførere, Giacomo Casanova, sies å ha startet dagen med 50 østers hver morgen.

Flere vodkadrinker finner du her

Østers har en utrolig delikat smak av friskt hav, mineraler, og en nydelig sødmefylt ettersmak når du tygger den.

Skal du lage en cocktail med østers er det viktig å bruke få og klare smaker som ikke skjuler noe av den delikate østerssmaken, men heller fremmer den.

Andrés Leon fra Operakjällaren i Stockholm har her brukt en vodka av god kvalitet som nærmest er perfekt til østersen.

Visste du at New York er et virkelig østersparadis?

Se flere lekre cocktails her

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

Oyster Martini

Oyster Martini
Ingredienser
5 cl Smirnoff Black Label (premium vodka)
1 østers
Is

Fremgangsmåte

Åpne østersen og løsne kjøttet fra skallet, pass på at østerssaften ikke renner ut.

Ha godt med is i et røreglass, ha i vodkaen og saften fra østersen. Rør godt rundt og sil over i et stort, godt avkjølt cocktailglass.

Dersom østersskallet er rent kan du legge østersen i skallet og ha alt oppi cocktailglasset, hvis ikke bruker du kun østerskjøttet.

Smaken til denne premiumvodkaen harmonerer perfekt med den salte egensmaken til østersen.

Inspirasjonen til denne drinken hentet Andrés Leon fra den franske riviera der sjømat er en del av livsstilen.

Sendt inn av Andrés Leon, barsjef på Operakällarens cocktailbar Verandan, Stockholm

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå
Dagens rett

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå

Fargerike grønnsaker beholder fargen når de varmebehandles raskt og smaken blir enda bedre. I denne oppskriften kan du selv legge til det som trengs for et smakskick i hverdagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her