Drikke
Har du hørt om rød vinho verde før?

Har du hørt om rød vinho verde før?

Denne rødvinen er moteriktig og helt naturlig alkoholsvak, men har likevel godt med karakter. Den hvite er et like godt kjøp.
Aase E. Jacobsen
01 Januar 2014 - 13:00

 

Går vi noen år tilbake i tid var imidlertid ikke 11,5-12 prosent alkohol unormalt for en rødvin. Men i dag tilhører slik vin sjeldenhetene. Når jeg kommer over slike viner i dag, blir jeg ikke mindre glad av den grunn, spesielt når den er så matvennlig som denne helt spesielle portugisiske rødvinen.

Rød hvitvin

Solar de Serrade Vinho Verde 2012 (43868) kommer nemlig fra Portugals hvitvinsområde nummer Vinho Verde – eller Minho som det også heter. Den er da nesten for en rød hvitvin å regne, rent strukturmessig. Den høye syren er vinens styrke, og den parfymerte og litt rustikke bærkarakteren dens særpreg.

Den er laget av veldig lokale druer som pedral, vinhão og brancelho. Vinhão, kjent som sousão i Douro, brukes der innimellom som en syrlig støttespiller for de mer sødmefylte portvinsdruene. Ellers er disse druene på vikende front.

Les mer om denne rødvinen

Denne vinen er kanskje ikke førstevalget for sofakosen, men trenger mat og matcher det du måtte ha av rester etter julematen.

God til sjømat

Den har en hvit «bror», Solar de Serrade Alvarinho Vinho Verde 2014 (42594), som er laget av Vinho Verdes mest seriøse og lagringsdyktige drue alvarinho som altså har høyere alkohol enn den røde.

Les mer om alvarinho

Den er mineralsk med god syre og gode sitrustoner. Perfekt til skalldyr.

Les mer om Solar de Serrade

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her