Havana Dream til topps

100 bartendere fra hele landet har nylig konkurrert om den beste drinken basert på Havana Club, rom. Vegar Flo fra Reenskaug Hotell med drinken Havana Dream gikk til topps. Her får du drinkoppskriften og også de som fulgte på de neste plassene.

100 bartender fra hele landet har nylig konkurrert om den beste drinken basert på Havana Club, rom. Vegar Flo fra Reenskaug Hotell med drinken Havana Dream gikk til topps. Her får du drinkoppskriften og også de som fulgte på de neste plassene.

Trophy 2000 var et lukket arrangement for fagfolk og er en av de største drink-konkurransene i Norge i år. Rundt 100 bartendere fra hele landet sendte inn sin drinkoppskrift, og blant disse ble det valgt ut 10 finalister som konkurrerte om en plass i den internasjonale finalen på Cuba i begynnelsen av desember. Sist gang denne ble arrangert, i 1998, deltok hele 28 ulike nasjoner i konkurransen.

Årets norske vinner ble Vegar Flo ,til venstre, fra Reenskaug Hotell med drinken "Havana Dream". På andre plass kom Kjetil Fjell, i midten, fra Hotell Bristol med drinken "Cuban Spring" og nummer tre ble Elisabeth Børø, til høyre, Fugleberg fra Hotell Rozenkrantz med drinken "Bergenseren".

Havana Club rom finnes i tre kvaliteter og er en originalrom fra Cuba som er blitt produsert siden tidlig på 1800-tallet. Allerede på den tiden var Cuba kjent for sine cocktails; Mojito som raskt ble nasjonaldrinken, Cuba Libre som ble skapt som en følge av den cubanske selvstendighetskrigen og Daiquiri som bærer navn etter regionen den ble oppfunnet i. Kunsten å mikse cocktails er en unik tradisjon som er levende - og som fremdeles lever i fortiden.

Finaledrinken

Havana Dream
2 cl Havana Club Silver Dry
2 cl Marie Brizard Apry
1 cl Monin Grenadin
5 cl Sour Mix
1 cl Sprite - toppes
Shakes
Garnityr: stjernefrukt, jordbær

Cuban Spring
3 cl Havana Club Silver Dry
1 cl Apfelkorn
2 cl Licor 43
Saften av en presset lime
Eplemost - fylles opp
Direkte i glass
Garnityr: klase rips, mynteblad, sugerør, knust is

Bergenseren
3 cl Havana Club Silver Dry
1 cl Marie Brizard Apry
2 cl Peachtree
1 cl Roses Lime
Russian - toppes
Direkte i glass
Garnityr: limebåt, sitronmelisse

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen