Havana Dream til topps

100 bartendere fra hele landet har nylig konkurrert om den beste drinken basert på Havana Club, rom. Vegar Flo fra Reenskaug Hotell med drinken Havana Dream gikk til topps. Her får du drinkoppskriften og også de som fulgte på de neste plassene.
Redaksjonen
22 Juni 2000 - 22:25

100 bartender fra hele landet har nylig konkurrert om den beste drinken basert på Havana Club, rom. Vegar Flo fra Reenskaug Hotell med drinken Havana Dream gikk til topps. Her får du drinkoppskriften og også de som fulgte på de neste plassene.

Trophy 2000 var et lukket arrangement for fagfolk og er en av de største drink-konkurransene i Norge i år. Rundt 100 bartendere fra hele landet sendte inn sin drinkoppskrift, og blant disse ble det valgt ut 10 finalister som konkurrerte om en plass i den internasjonale finalen på Cuba i begynnelsen av desember. Sist gang denne ble arrangert, i 1998, deltok hele 28 ulike nasjoner i konkurransen.

Årets norske vinner ble Vegar Flo ,til venstre, fra Reenskaug Hotell med drinken "Havana Dream". På andre plass kom Kjetil Fjell, i midten, fra Hotell Bristol med drinken "Cuban Spring" og nummer tre ble Elisabeth Børø, til høyre, Fugleberg fra Hotell Rozenkrantz med drinken "Bergenseren".

Havana Club rom finnes i tre kvaliteter og er en originalrom fra Cuba som er blitt produsert siden tidlig på 1800-tallet. Allerede på den tiden var Cuba kjent for sine cocktails; Mojito som raskt ble nasjonaldrinken, Cuba Libre som ble skapt som en følge av den cubanske selvstendighetskrigen og Daiquiri som bærer navn etter regionen den ble oppfunnet i. Kunsten å mikse cocktails er en unik tradisjon som er levende - og som fremdeles lever i fortiden.

Finaledrinken

Havana Dream
2 cl Havana Club Silver Dry
2 cl Marie Brizard Apry
1 cl Monin Grenadin
5 cl Sour Mix
1 cl Sprite - toppes
Shakes
Garnityr: stjernefrukt, jordbær

Cuban Spring
3 cl Havana Club Silver Dry
1 cl Apfelkorn
2 cl Licor 43
Saften av en presset lime
Eplemost - fylles opp
Direkte i glass
Garnityr: klase rips, mynteblad, sugerør, knust is

Bergenseren
3 cl Havana Club Silver Dry
1 cl Marie Brizard Apry
2 cl Peachtree
1 cl Roses Lime
Russian - toppes
Direkte i glass
Garnityr: limebåt, sitronmelisse
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her