Heftig hjertevarmer

Cognac i drinker - selvfølgelig! Prøv denne sterke og utrolig smakfulle hjertevarmeren.
Redaksjonen
23 November 2007 - 13:00

Jeg har i mange år vært av samme oppfatning som de aller fleste av oss og tenkt at cognac passer aller best som en avec etter maten. 
 
Cognac passer definitivt som avec, men jeg fikk en virkelig aha-opplevelse første gangen jeg prøvde drinker med cognac som basis.
 
Denne ukens drink er en spennende kombinasjon av den fyldige, smaksrike cognacen og de delikate kryddertonene du får fra fersk ingefær. Dette er en smaksbombe av virkelig stort kaliber, og dersom du aldri har forsøkt oppskriften før er det jaggu på tide!
 
Når vi bruker cognac i drinker, er det ofte VSOP'er vi tyr til selv om du gjerne kan bruke eldre cognacer også. Apéritifs smakspanel gjennomførte tidligere i år en stor test av cognac VSOP - se hele testen her.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Fresh Ginger & Ice

Fremgangsmåte

Gni litt fersk ingefær langs kanten på et rocksglass .

Legg en god skive fersk ingefær i litt VSOP-cognac og la den trekke  til seg cognacen. Ha den marinerte ingefæren i glasset og gni den rundt slik at du setter inn glasset med ingefærsmaken.

Tilsett 2 - 3 dråper Angostura Bitter i glasset. Ha i godt med is og tilsett litt sukkerlake (også kjent som gommesirup).

Ha i cognacen og rør om sammen med ingefæren.

Pynt med en skive frisk ingefær.
 
Ingredienser:

Sendt inn av Maxxium

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her