Helstøpt beaujolais til godpris

Helstøpt beaujolais til godpris

Fra denne beaujolaiseiendommen har det kommet vin i mer enn 1000 år. Men trolig aldri så god som nå.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Villa Ponciago Beaujolais-Villages 2011 (98455) smaker slik god beaujolais skal smake. Deilig preg av kirsebær og skogsbær, fruktig og samtidig fast samt med bra fylde. Her er det ingen spor av verken banan eller tropisk frukt forårsaket av bruk av karbonisk maserasjon (druene gjæres hele) og aromagjær.

Mest elegant

Den er rett og slett et godt uttrykk for druen gamay som regjerer i denne sørlige delen av Burgund.

Takket være en veldig god vekstsesong, får druen også på dette «enklere» nivået, mye karakter. Det skyldes at Villa Ponciago holder til i Fleurie, den mest elegante av de ti beaujolais-cruene.

Les mer om cru-ene i Beaujolais

Her dyrkes vinplantene i skråninger med varierende høyde, jordsmonn og eksponering. Og ikke minst at man hos Villa Ponciago kun bruker de beste druene til flaskene med blomsten på etiketten.

På gamlemåten

Villa Ponciago har røtter tilbake til år 949, men ble overtatt så sent som i 2008 av familien bak burgundhuset Bouchard. 2009 er derfor første årgang fra den nye satsingen. Som egentlig handler om å lage beaujolais slik den ble laget før området ble fullstendig kommersialisert. Når 2009 er utsolgt, erstattes den av 2011 som kjennetegnes av veldig frisk og intens kirsebærfrukt og flott syre. Topp til torsk!

Villa Ponciago lager også viner fra enkeltvinmarker, som Villa Ponciago Fleurie Cuvée les Haut de Py 2010 (98453) . Den kommer fra en høytliggende vinmark, ved 360 til 410 m.o.h. som kjennetegnes av et veldig skrint jordsmonn. Resultatet er en konsentrert og mineralsk og slank vin med stor friskhet og bra potensial.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Villa Ponciago Grande Cuvée Beaujolais Villages 2017

Produsent:
Villa Ponciago
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Beaujolais
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
9845501
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Villa Ponciago Fleurie Cuvée les Hauts du Py 2017

Produsent:
Villa Ponciago
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Beaujolais
Pris:
314,90 kr
Varenummer:
9845301
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen