Herlig rent fra sør

Blant den store mengden med boksviner som strømmer fra Sør-Afrika finnes det stadig nye overraskelser.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

En av dem er vinene til Johan Reyneke fra Stellenbosch , Sør-Afrikas mest kjente vinregion. To av dem er nå å få tak i her til lands. Reyneke Sauvignon Blanc 2008 (57898) er en deilig og fruktig vin med et for området overraskende mineralpreg. En vin som tåler mye smak i maten, og fungerer godt sammen med både fugl og fisk.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Bedre terroiruttrykk
Også den røde Reyneke Cornerstone 2007 (57897) har mye karakter, og er ikke minst en veldig harmonisk og vellaget miks av cabernet sauvignon, syrah og merlot. En svært så innbydende vin som bare venter på at grillsesongen skal starte for fullt!

Det som skiller Reynekes viner fra den sørafrikanske mengden, er først og fremst måten han jobber på. De biodynamiske metodene har sørget for at hans vinplanter gir et langt bedre uttrykk for det sørafrikanske terroiret, altså kombinasjon av klima og jordsmonn, enn konvensjonelt fremstilte viner gjør.

Frukten er renere, og fraværet av fremmedgjær, enzymer og andre hjelpemidler for å kontrollere selve fremstillingsprosessen gir også et mer ekte uttrykk. Den filosofiutdannete Reyneke er dessuten en mann som er sitt samfunnsansvar bevisst. Derfor går overskuddet av salget av Cornerstone til driften av de ansattes familieboliger. Men Reynekes viner er ikke merket med fair trade selv om tanken bak er mye av den samme.

Motforestillinger
Ikke uventet var det møtet med Nicolas Jolys viner som åpnet øynene hans. Selv om vingården på 20 hektar først var konvertert til biodynamisk jordbruk i 2004, startet eksperimentene allerede da han overtok vingården etter moren i 1998. Men veien frem har ikke vært uten problemer. Spesielt har motforestillingene blant naboene vært store. Biodynami regnes fortsatt som mystisk blant sørafrikanske vinbønder. Derfor eksporterer Reyneke nesten all vinen sin. Til glede for oss nordboere.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Reyneke Sauvignon Blanc 2008

Produsent:
Reyneke Wines
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Sør-Afrika
Område:
Stellenbosch
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
5789801
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Reyneke Cornerstone 2017

Produsent:
Reyneke Wines
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Sør-Afrika
Område:
Stellenbosch
Pris:
286,90 kr
Varenummer:
5789701
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen