Historien om cognac, rom og whisky

I dag lanseres trilogien om tre av verdens mest kjente spritdrikker; cognac, rom og whisky. Formatet er DVD - noe som garantert er med på å sikre disse tre videoene en fast plass i videohyllen til alle som ønsker å vite mer om historien bak dagens edle dråper.

Noble Spirits er de første tre filmene i en serien om verdens mest kjente spritdrikker. I filmene fokuseres det på historikken, kulturen og profesjonen bak drikken og ikke så mye på selve bruken av produktet.
I bonusmaterialet finnes det derimot avsnitt om hvordan man best verdsetter en cognac, rom eller whisky samt hvordan man arrangerer en smaking hjemme under enklere forhold.

I serien presenteres drikkene fra en så bred og enkel måte som mulig, samtidig som det finnes kuriositet og fakta som også tiltaler finsmakeren og kjenneren.

Matiné Film & Television
som står bak serien, har produsert samt finansiert de første tre produksjonene. Dette er et svensk filmselskap som har tilhold i Falun, og som produserer dokumentar-, reklame- og informasjonsfilmer.

Noble Spirits tilhører de noen ytterst få produksjoner som er gjennomført helt uberoende av kommersielle krefter, og filmserien har som utgangspunkt hva de som har produsert serien har sett som interessant og spennende å vise frem.

I Sverige er serien benyttet av Systembolaget som et ledd i opplæringen av deres omlag 3000 butikkansatte.
Finske YLE har også sendt serien på finsk fjernsyn.

De første tre titlene utgis i én samleboks og består av "The Story of Cognac", "The Story of Rum" samt "The Story of Whisky". Innspillingene er gjort i Cognac, på De karibiske øyer og i Skottland.

J&M Feature Film og Paramount Pictures med unik avtale
I dette prosjektet er det regissør Mats Omne (til høyre) som med hjelp av skribent Jan Petersén har stått som ansvarlig for filmenes utforming. Filmrettighetene innehas av J&M Feature Film som i sin tur har tegnet en avtale med Paramount Pictures. Avtalen (for disse tre første filmene) gjelder Norden men intensjoner finnes for en fortsettelse i øvrige deler av verden.
Avtalen i seg selv er unik da intet skandinavisk filmselskap tidligere har skrevet avtale med verdens eldste filmselskap; Paramount Pictures. I utgangspunktet skulle produksjonen fordeles på 60 prosent VHS og 40 prosent DVD, men etter hvert innså man at markedet var modent for full lansering på DVD.

Salgsstart i Skandinavia er den 22. oktober 2003.
Tilgjengeligheten er naturlig nok noe begrenset ved salgsstart, men så langt skal trilogien kunne erverves hos blant annet utvalgte Libris-forhandlere, Color Line samt en rekke av Akers Mics forretninger. Full oversikt finner du her (klikk). Prisen er kroner 499,- for alle tre videoene.

Fakta om filmene
Samtlige tre filmer ligger på en egen DVD som har en spilletid på ca 45 minutter. Hovedfilmene er på ca 30 minutter hver og bonusmaterialet ca 15 minutter for hver utgave.
 
I filmene er man bevisst så nære produksjonen man kan komme og det besøkes så vel kjente som ukjente produsenter. Vi får oppleve kulturen, miljøet og tradisjonen bak noen av verdens mest kjente sprittyper.
 
I bonusmaterialet finner du tre filmer på hver DVD:
1. Hvordan man best nyter og setter pris på drikken.
2. Hvordan du selv kan arrangere en smaking.
3. En spennende bildecollage fra de respektive innspillingsstedene.
I tillegg følger det med hver DVD et enkelt men effektivt smaksskjema for hver drikk.

Her finner du mer informasjon om Noble Spirits

Foto: Per Eriksson/Trigger Photo

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen