Høstgodt fra down under

En gammel kjenning fra Australias kjøligere soner er vår utkårete rødvin til høstlige kjøttretter.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Brown Brothers Shiraz 2012 (2602) skiller seg fra det generelle og litt stereotype uttrykket til australsk shiraz , altså intense bærtoner med mye eukalyptus og gjerne fattoner og sjokolade i tillegg. Den er nemlig langt mer forfinet i stilen og dermed akseptabel også for den som vanligvis aldri beveger seg over ekvator.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Duften er småelegant med fine kryddertoner også fra eikefat. Smaken er saftig med fine syrer og tanniner. I motsetning til mange andre australske shirazer er bærsødmen dempet.

Anvendelig og god
Det er imidlertid ingen tvil om at den har vært innom fat, men det er ikke overdrevet. Heller ikke den litt varme munnfølelsen som følge av de 14 prosentene med alkohol, forstyrrer totalinntrykket. Ettersmaken er lang og rik med innslag av lakris.

En god shiraz med andre ord. Som også er svært anvendelig i matveien. Prøv den til søndagssteika eller en god gryte, også gjerne basert på elg eller hjort. Men som andre gode shirazer er den også fin til okse og lam .

Vellykket resept
Brown Brothers holder til i Victoria i Sørøst-Australia, og denne regionen byr på grunn av sin varierte topografi også på kjøligere områder. Når shiraz dyrkes under for varme forhold mister den finessen og blir for rund og sødmefylt. Derfor velger Brown Brothers å blande druer fra hele sitt store utvalg av vinmarker plukket ved forskjellige tidspunkt og dermed med ulikt sukkerinnhold.

Deres cabernet sauvignon lages etter samme vellykkete resept.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen