Høstgodt til lavpris

Et for meg godt gammelt bekjentskap som er i bedre form enn før, og nå med følge av en noe mer påkostet versjon. Begge til svært så gunstige priser.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Da jeg første gang smakte Ch. Bellevue la Forêt, ble den trolig valgt ut fra en kombinasjon av romantisk navn og lav pris, på ryggsekktur gjennom Sørvest-Frankrike for altfor lenge siden. At det var en lykkelig kombinasjon, er det at jeg kommer tilbake til den med jevne mellomrom , et godt bevis på.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Fornuftig jordbruk
Og den beviser fortsatt, riktignok som 2006-årgang, selv når vi ser bort fra det rent emosjonelle. For siden den gang er kvaliteten blitt mye bedre. En ny generasjon, Diane Germain, har overtatt ansvaret for denne ikke ubetydelige eiendommen på 112 hektar som faren, Patrick, har bygd opp siden 1974 da han kom tilbake fra Nord-Afrika. Praksisen i vinmarken er oppdatert til langt mer fornuftig omgang med plantevernmidler.

I år har den irske forretningsmannen Philip Grant kjøpt opp eiendommen, men Diane fortsetter som teknisk direktør, og sammen vil de forhåpentligvis sørge for at kvaliteten løfter seg ytterligere.

Både Ch. Bellevue la Forêt 2006 (33051) og i enda større grad  Ch. Bellevue la Forêt Royal 2006 (51124) er flotte representanter for både produsent og område. Veldig gode matviner til en lang rekke av sesongens gode kjøttretter.

Parfyme og lær
Og selv om Fronton som region sier de færreste noe som helst, og om noe, kanskje mest oppleves som Bordeaux' bakevje, har området en aldri så liten juvel. Og den heter negrette . Denne druen dyrkes ikke så mange andre steder, og her som i Gaillac er den dominerende i miksen. Som også innebærer cabernet franc og sauvignon, syrah og gamay.

Negrette kjennetegnes som navnet antyder av en dyp farge. I følge ampelografen Galet tilhører druen samme familie som pinotene. Men antas også å ha noe med andre druer som mouvédre og malbec. Felles med disse er den parfymerte karakter druen gir til vinen samt det læraktige preget den får med lagring. Ikke en vin det er noen vits i å vente lenge på, den smaker fortreffelig som purung  også, men den utvikler seg fint i inntil fem-seks år for de beste versjonene.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. Bellevue la Forêt 2006

Produsent:
SCEA du Ch. Bellevue la Forêt
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes du Frontonnais
Pris:
129,90 kr
Varenummer:
3305101
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. Bellevue la Forêt Royal 2006

Produsent:
SCEA du Ch. Bellevue la Forêt
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes du Frontonnais
Pris:
154,90 kr
Varenummer:
5112401
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen