Høstgodt til lavpris

Et for meg godt gammelt bekjentskap som er i bedre form enn før, og nå med følge av en noe mer påkostet versjon. Begge til svært så gunstige priser.
Aase E. Jacobsen
26 November 2008 - 02:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Da jeg første gang smakte Ch. Bellevue la Forêt, ble den trolig valgt ut fra en kombinasjon av romantisk navn og lav pris, på ryggsekktur gjennom Sørvest-Frankrike for altfor lenge siden. At det var en lykkelig kombinasjon, er det at jeg kommer tilbake til den med jevne mellomrom, et godt bevis på.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Fornuftig jordbruk
Og den beviser fortsatt, riktignok som 2006-årgang, selv når vi ser bort fra det rent emosjonelle. For siden den gang er kvaliteten blitt mye bedre. En ny generasjon, Diane Germain, har overtatt ansvaret for denne ikke ubetydelige eiendommen på 112 hektar som faren, Patrick, har bygd opp siden 1974 da han kom tilbake fra Nord-Afrika. Praksisen i vinmarken er oppdatert til langt mer fornuftig omgang med plantevernmidler.

I år har den irske forretningsmannen Philip Grant kjøpt opp eiendommen, men Diane fortsetter som teknisk direktør, og sammen vil de forhåpentligvis sørge for at kvaliteten løfter seg ytterligere.

Både Ch. Bellevue la Forêt 2006 (33051) og i enda større grad Ch. Bellevue la Forêt Royal 2006 (51124) er flotte representanter for både produsent og område. Veldig gode matviner til en lang rekke av sesongens gode kjøttretter.

Parfyme og lær
Og selv om Fronton som region sier de færreste noe som helst, og om noe, kanskje mest oppleves som Bordeaux' bakevje, har området en aldri så liten juvel. Og den heter negrette. Denne druen dyrkes ikke så mange andre steder, og her som i Gaillac er den dominerende i miksen. Som også innebærer cabernet franc og sauvignon, syrah og gamay.

Negrette kjennetegnes som navnet antyder av en dyp farge. I følge ampelografen Galet tilhører druen samme familie som pinotene. Men antas også å ha noe med andre druer som mouvédre og malbec. Felles med disse er den parfymerte karakter druen gir til vinen samt det læraktige preget den får med lagring. Ikke en vin det er noen vits i å vente lenge på, den smaker fortreffelig som purung også, men den utvikler seg fint i inntil fem-seks år for de beste versjonene.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004, og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986, og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her