Ukens kake
Disse koreanske pannekakene er en av årets mattrender
Foto: (Dansukker.no)

Disse koreanske pannekakene er en av årets mattrender

De er søte og fylt med nøtter og fungerer derfor som alternativ til kake eller dessert - eller snack.
09 Januar 2025 - 11:00

For selv om mange avstår fra alt som er søtt i januar, er det trolig like mange som unner seg en godbit på vanlig måte. Pannekaker føles ikke som nei-mat uansett om de er søte, og det gjelder også disse koreanske som skal være en av årets sterkeste mattrender. Godt smaker de i alle fall.

Koreanske søte pannekaker - Hotteok

Koreanske søte pannekaker - Hotteok

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, tørrgjær, sesamfrø, sukker og salt i en stor bolle.
  2. Hell melken og 1 ss olje i melet, og bland med en tresleiv. Røren blir veldig klebrig.
  3. Dekk bollen med plast, og la røren heve til dobbelt størrelse, dvs. rundt 30–45 minutter.
  4. Stikk et hull i midten av røren, slik at den synker litt sammen. La røren hvile i nye 10 minutter.
  5. I mellomtiden lager du fyllet: Bland brun farin, nøtter og kanel i en liten skål.
  6. Ta en liten bit av deigen, og lag en pannekake med hånden. Legg i 1 ss av fyllet i midten, og knip sammen kantene mot midten, slik at pannekaken blir som en liten ball.
  7. Varm opp stekepannen til middels varme. Tilsett rikelig med olje. 
  8. Legg ballen i stekepannen, og flat den forsiktig ut, f.eks. med en flatbunnet skål som er oljet.
  9. Når du ser at ballen svulmer opp litt, er det på tide å snu den. Tilsett mer olje etter behov. Pannekakene skal være gylne utenpå.
  10. Pannekakene smaker best når de er helt ferske, men vær forsiktig med det varme fyllet!

Har du lyst til å lage en annen pannekake byr vi på mange delige

Er du på jakt etter anneen kake du kan bake kan du velge og vrake her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her